ZETApress

hírportál

Nyugdíjas a nyugdíjasnak

A minap jelent meg Kiss Erzsébet testnevelő újságíró: Nyugdíjasokról nyugdíjasoknak (Debrecen, 2020) című legújabb könyve. A sport misszionáriusai útjaimon, valamint a környezetemben adódott lehetőségem megfigyelni korosztályom lelki csapdáit – írja róla a szerző.

Emberek sorsát megfigyelve, késztetést éreztem olyan személyek rövid történetét összefoglalni, akiket tenni akarásukkal példaként lehet állítani korosztályuknak. Az ötödik könyvem felépítésében szerepelnek olyan személyek, akik kihasználva a nyugdíjas kor felszabadult idejét hasznos elfoglaltságokkal töltik ki családjuk, közösségek és a maguk örömére. Többen céljaik eléréséhez segítségül hívják – a kórházi kutatásokkal is alátámasztott – ima erejét.

Rendszeres mozgás alkalmakkal (tánc, jóga, gyaloglás) tartják karban – a lélekre is ható – kondíciójukat erre hivatott közösségekben. Keresik és megtalálják a magány, a betegség, a gyászfeldolgozás oldásának lehetőségeit. Tabutémákhoz adnak tippeket sorstársaiknak, többek között az italrabságára, új párkapcsolat keresésére, a múlt fájdalmainak feldolgozására.

A könyv ajánlói: Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke; Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora; Béky László agrármérnök természetgyógyász összefoglalják a könyv olvasásának tanulságait. Ára 2500 forint, bemutatókon és egyéb alkalmakon, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Budapest VII. Szövetség utca 7-beli székhelyén akciósan 2000 forintos áron kapható.

Szóljon hozzá!