ZETApress

hírportál

Tehénparádé másodszor

Újra elárasztják a fővárost a tehenek. Igaz, most nem töltenek itt hónapokat, hanem az országjáró tárlatsorozat végén mindössze két hetet töltenek itt, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. A műanyag csorda július 30-a és szeptember 16-a között bemutatkozik Debrecenben, Szegeden, Pécsett, a Balatonnál és Győrben. A fővárosi helyszín egyelőre még nem lett kiválasztva.

A tavalyitól eltérően most nem széled szét a csorda sehol, hanem koncentráltan állnak a látogatók előtt. Így könnyebb összehasonlítani őket egymással, s a védelmük is biztosítható. Nem akarnak lehetőséget adni idén a rongálóknak, s egyesek vallásos érzelmeit sem akarják sérteni a szervezők.

Árpilis 30-ig pályázhatnak az érdeklődők egyenként legfeljebb három tervvel a kiállítás honlapján. Az előzetesen zsűrizett terveket mutatják be a szponzoroknak, akik ezekből választják ki a megvalósításra érdemes alkotást. Tavaly 57 műanyag tehén született, melyeket a kiállítás végén a Nemzeti Galériában elárvereztek.

Senki többet harmadszor

Negyvenegy tehén kelt el az árverésen, közülük a legdrágább egymillió-négyszázezer forintért. Ő is benne volt a TOP 10-ben az előzetes közönségszavazatok alapján, de nem került dobogós helyre. A legtetszetősebb alkotás alig több mint a feléért, nyolcszázezer forintért talált gazdára. Az árverésen megmaradt 16 tehenet azóta már értékesítették. A bevétel a Bátor Tábor Alapítványhoz került, akik krónikus beteg gyermekek táboroztatására költik. Idén öt tábor szerveznek, alkalmanként legfeljebb hetven gyermeknek.

Szóljon hozzá!