ZETApress

hírportál

Rollerrel a fasorban

Az Iparművészeti Múzeum szervezésében tematikus sétákat indítanak a Városligeti fasorban és az Andrássy út környékén, hogy bemutathassák, egykoron hol éltek, merre jártak nap mint nap az itt élő hírességek. Részletek idekattintva olvashatók. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A kiscsoportos túrákat elektromos rollerrel tehetik meg a résztvevők, hogy tucatnyi helyszínen megállva ismerhessék meg a hírességek Budapestjét. A különleges rolleres programon elsősorban a XIX. századi művészek házait nézik meg, valamint sok érdekes történetet is megtudhatnak Budapest híres színészeiről, képzőművészeiről, iparművészeiről és íróiról. A rolleres séta során az egyik legjelentősebb XIX. századi polgári műgyűjtő, Ráth György otthonába is betekintenek és azt is bemutatják, hogy milyen különleges tárgyakat gyűjtött és hogyan rendezte be a villáját.

Ma délután a sajtó képviselőit is vendégül látták egy rövidített túrán. A Ráth György-villa kertjében Joó Julianna művészettörténész és Cselovszki Zoltán építész, az IMM főigazgatója várta és körbekalauzolta a tematikus túra néhány helyszínén a tudósítókat. A sétához partnerük, a Rollguide biztosított elektromos rollereket, de saját rollerrel, bringával vagy akár gyalogosan is lehetett csatlakozni a menethez.

Szóljon hozzá!