ZETApress

hírportál

Pesti balhé slágerrel

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg! – látható július 30-tól a Pesti balhé (16) című új magyar filmben.

Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kő-gazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihent-agyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik.

Szereplők: Mészáros Béla, Petrik Andrea, Reviczky Gábor, Szabó Simon, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Hegedűs D. Géza, Jászberényi Gábor, Járai Máté, Crespo Rodrigo. Zene: Gulya Róbert. Fényképezte: Balázs István Balázs. Írta: Inotay Ákos, Kis-Szabó Márk, Lóth Balázs. Rendezte: Lóth Balázs. A Másnaposok szellemében készült, de hazai ízekkel és remek magyar színészekkel teli vígjáték a nyári moziszezon biztos befutójának ígérkezik csak 16 éven felülieknek.

Pesti balhé hozza a nyár új slágerdalát, a Budapest State of Mindot

A mozikban továbbra is a nézettségi lista élén álló és már több mint 35 ezer néző felett járó, az örült képbelopásról szóló magyar akció-vígjáték, a Pesti balhé készítői az ütős poénok, a fordulatos történet és a pergő akciók mellett a zenére is kiemelt figyelmet fordítottak. A változatos zenei repertoár egyik ékköve a filmben a Jappan & Barnsz friss slágerszerzeménye, a Budapest State of Mind. Utóbbihoz videó-klipet is forgattak, ami mától látható.

A film zenei világával az első perctől fogva sokat foglalkoztunk. Azt akartuk, hogy olyan műfaji sokszínűséget kínáló zenei betétekre épüljön, amelyekre mindenki felkapja a fejét és a hallott dalokat akár azonnal dúdolni is kezdje. Így jött az ötlet, hogy kérjük fel az izgalmas dallamvilágokat alkotó Jappan & Barnsz-t, hogy készítsék el meg film fő zenei motívumát adó, a Pesti balhé hangulatához illő, diszkós, bulis dalt, ami Budapestről, a pesti életérzésről is szól. Ez lett aztán a Budapest State of Mind – mondta Lóth Balázs.

A Pesti balhé rendezője hozzátette, hogy a film zenéje kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kapnak, és elébe is szeretnének menni az egyre növekvő várakozásoknak. Így már mától látható a YouTube-on, valamint a film saját Facebook-csatornáján a Budapest State of Mind videó-klipje is, amelybe beillesztették film pár emblematikus pillanatát, illetve helyszínét, valamint fontos szerepet kaptak benne a Pesti balhéban látott ikonikus kellékek, tárgyak is.

Szóljon hozzá!