ZETApress

hírportál

Kongresszusi körömépítés

Több ezer körömépítő volt vasárnap egy helyen. A hétvégi hűvös idő ellenére a szépségiparban komoly szerepet játszó körömápolással foglalkozó cég aznap indította el a szépségipar szezonját. A Körmösnap keretében a Kongresszusi Központban több mint kétezer műköröm építéssel foglalkozó szakember számára biztosítottak színvonalas előadásokat, szakmai versenyeket és vásárt.

A szakmai előadás sztárvendégei Lynn Lammers Amerikából és Valentina Denisenko Ukrajnából voltak. Lynn Lammers az előadások során betekintést engedett az amerikai körömdivat világába és az érdeklődők számára bemutatta, hogy a milyen a legfrissebb divat az óceán túlsó partján. Lynn a szakmában nagy nevet szerzett, hiszen a Nails Magazine (vezető amerikai körmös újság) őt választotta a világ elsőszámú versenyzőjévé.

Lynn 20 éve van a szakmában, az elmúlt években nívós versenyek szakértő zsűritagja. Specialitása a z újfajta francia építés, emellett mestere a stiletto, más néven hegyes köröm építésének illetve csillámos-színes díszítéseknek. Ezt számos nemzetközi újság címlapján bizonyította már.

A másik sztárvendég Valentina Denisenko volt, aki a háztető formájú (edge) körömforma feltalálója. Természetesen a rendezvény alatti is egy csipkés edge körmöt épített, melynek elsöprő népszerűsége volt a szakma képviselői közt. Gyorsaságával és precizitásával lenyűgözte a résztvevőket, akik igyekeztek ellesni pár fogást a speciális körömforma megalkotójától.

Az előadások között a műköröm alapanyagok területén hazánkban piacvezető Crystal Nails iránymutatást adott az idei év újdonságaival kapcsolatosan, mely várhatóan meghatározó lesz a körömdivat piacán. A szakmai előadások köré épülő Körmösnap ugyanakkor nem csak a szezon beindítására, hanem a még ennél is népszerűbb Körömhajó beharangozására is szolgált, mely hosszú évek óta a körmös szakma rendezvényeinek egyik alapköveként szolgál. Megtudhattuk tehát, hogy az év terméke a gumizselé lesz, melynek zsenialitása a rugalmasságában rejlik, így aztán búcsút mondhatunk a véletlenül letört műkörmöknek, igaz a termékre áprilisig várni kell, mert a termékújdonságok a piacra csak a Körömhajó után kerülnek ki.

A szépségápolás szezonindítása megtörtént

A szakmai rendezvény alatt a műkörmös szakma kiválóságai a Crystal Hungarian Nail Cup építő és díszítő versenyen mérhették össze ügyességüket és technikai felkészültségüket. A verseny egyben az Európa Kupára adott kvalifikációt a dobogós helyre jutott versenyzők közt.

Az építő verseny során két és fél órája volt a versenyzőknek, melyen leginkább a technikai tudás került megmérettetésre. Itt a már klasszikussá vált francia végű körmöt kellett megépíteni holdacskával az egyik kézen, míg a másikon egy a már korábban megépített francia végű körmöt kellett piros lakkal díszíteni. A verseny zsűrijében Lynn Lammers is részt vett, illetve a verseny korábbi évének a bajnokai. A verseny nyertese Malekné Vigh Mária lett, a második helyen Halász Virág, míg a harmadikon Kóbori Judit végzett.

A díszítő verseny végeredménye látványosabb kreációkkal szolgált a publikum számára, hiszen a modellek a tavasz témakörében zseniális ruha, smink és természetesen körömdíszítést kaptak. Az átváltozásuk így igazán látványos volt. A díszítő versenyen indult körmösöknek négy órájuk volt arra, hogy egyik kézen megépítsék a körmöt és díszítsék, míg a másik kézen a már előre megépített körmöt kellett díszítéssel ellátni. A verseny során a színek és formák teljes kavalkádjával lehetett találkozni és a tavasz téma kínálta a versenyzők számára a frissesség hatásának elérését.

A nyertes kreációk fényképei magukért beszélnek, azonban név szerint sem szabad megfeledkezni a nyertes munkák elkészítőiről, így a dobogó legfelső helyére Farkas Annamária állhatott, a második helyen Tifrea Praluka végzett, míg a harmadik helyezést Molnár Renáta kapta.

Az előadásokon és a versenyen túl talán a legnépszerűbb a vásár volt, ahol több mint ezer műkörmös szakember bonyolított le vásárlást, hogy minél több színnel és anyaggal tudjon még színvonalasabb szolgáltatást nyújtani vendégeiknek. Az új szépségipari szezon elindult, ehhez és a tavaszi megújulás első lépéseihez a hangulatébresztés nagyon jól sikerült!

Szóljon hozzá!