ZETApress

hírportál

Idén nem lesz Kurultaj

Kedves magyar testvéreink, rokon népeink és tisztelt érdeklődők! A 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés elmarad – tudatta a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány. A korábbi terveikről idekattintva olvashatunk.

Sajnálattal kell közölnünk, hogy a magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után, fájó szívvel meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani. Az elmúlt hónapok járványveszélyes időszakaiban is mindvégig dolgozva és bízva a helyzet javulásában rendületlenül, nagy kitartással munkálkodtunk a nagy közös ünnepünk megvalósítása érdekében.

Folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal nyomon követve a járványhelyzet alakulását, egészen mostanáig mindent megtettünk a Kurultaj megrendezésének érdekében. Mára azonban, egyre több kockázati tényező felerősödésével (környező országok egyre rosszabb járványügyi helyzete, a hazai esetszámok újbóli folyamatos növekedése) valamint Bugac település polgárainak aggodalma, a rendezvény számára új helyzetet alakított ki.

A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek. A nagy közös ünnepünk elmaradása végett érzett szomorúságunk nem fog gátolni minket abban, hogy tovább dolgozzunk rendületlenül a magyar nemzeti kultúra és identitás megerősítésén, valamint tovább erősítsük rokon nemzeteinkkel az összefogást!

Szóljon hozzá!