ZETApress

hírportál

Életfa a Király utcában

Életfa ? Made In Now Művészeti Fesztivál lesz március 17-19-én a VAM Design Centerben. A Fesztivál célja, hogy a művészet több ágát összekapcsolja és bemutassa egyedi és rendhagyó módon, exkluzív környezetben ? tudtuk meg Lázár Alexandrától.

Az Életfa ? Made In Now olyan művészi csoportosulást összefogó név, amely kifejezi azt, hogy az egyes művészek nem csak a jelen, XXI. század modern alkotói, de szó szerint a jelenben, az adott pillanatra reagálva alkotnak. A fesztivál a VAM Divatdesign Klaszter projektmenedzsmentjével szoros együttműködésben jön létre.

A háromnapos fesztivál központi eseménye a Contre-Jour című egyedi koncepciójú, különleges látványvilágokat megjelenítő, zseniális divatfotó-kiállítás. A fotográfus, Krasznai Zoltán hat prominens divattervező kollekcióját fotózta meg az Operaház hat balett-művésznőjét kérve fel modellként. A fotósorozatok mindegyike különböző technikával készült bravúr.

Kivételes attrakció, hogy az egyik fotósorozat a rendkívül sikeres Kati Stern ? Venexiana magyar származású New yorki divatkreátor legfrissebb kollekciójának darabjait mutatja be Keveházi Krisztinán, az Operaház balett-művészén. Kati, aki többek között a Szex és New York szereplőinek öltözékét tervezte, különösen sokra értékeli Krasznai Zoltán munkáit, így meghívására egyenesen a New yorki Fashion Week-ről érkezik hozzánk.

Az eseménysorozat főtámogatója az Életfa Országos Egészségőrző Program. Köszönetképpen a megnyitó estet az Operaház két szólótáncosa, Bajári Levente és Pazári Krisztina Életfa című táncprodukciója nyitja meg. Ezután Németh Anikó, a Manier Haute Couture Salon lehengerlően eredeti és eredményes öltözéktervezője mutatja be Fénytörés című tavaszi-nyári kollekcióját. Kreációi elemeinek nélkülözhetetlen építőköve a fény. Általa válik teljessé a színek tobzódása, a sziluettek dinamizmusa, a transzparencia életet lehel az anyagokba és finom sejtéssel engedi láttatni az alakot, a rétegek önálló életre kelnek, majd összegződve új minőséget alkotnak.

A bemutatót követően Krasznai Zoltán kiállítását Alexander Brody, világhírű reklámszakember, műgyűjtő, Bródy Sándor írónk unokája nyitja meg. A március 17-i est záró produkciója Király Tamás divatpápa A hölgy egy kissé bogaras című fashion show-ja zárja.

A lenyűgöző kollekciót a művész a maga utánozhatatlan stílusában egy szál körömollóval készíti. A kreációkat Krasznai Zoltán fotózta a kiállításra, a fotózás anyagából készült Egy Chanel-kiskosztüm rémálma munkacímű world premier animációs filmet a show után vetítik le.

Az első nap méltó introitusa az elkövetkező két nap programjainak, ahol az iparművészek és képzőművészek alkotói tevékenységét a ?pillanat? határozza meg és köti össze. Most készült ? mondjuk mi és tesszük cégérünkre, hiszen mi írná le a legjobban azt, hogy mi a pillanatban és annak az erejében hiszünk.

A második napon, március 18-án Urbán György festőművész In the Upper Room című és egyéb új műveinek kiállítása nyílik meg Lukács Sándor színművész valamint Berkes Balázs jazzbőgős és zenésztársai közreműködésével. A közel öt évtizedes alkotói pálya munkáiból összeállított anyag tiszteletet parancsoló, mégis emberközeli. A festőművész munkásságával megteremtett egy olyan életművet, amelyek értékei vitathatatlanok. Számos egyéb elismerés után 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Urbán György performance-ban Szabó Erika színművésznő testét festi meg a színpadon. A testfestő előadás után ÖKO divat-show következik Reök Cecília és Varga Tímea divattervező iparművészek alkotásaival. A színpadon ecsetjével aktívan közreműködik a kiállítás festőművésze s jelen lesz Neszádeli Gyula origami-művész is.

Az Életfa Made In Now Művészeti Fesztivál zárónapján, március 19-én, pénteken Nyári Károly zongoraművész Sinatra-estjét láthatja a közönség. A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadóművész a műfaji határokon átlépve klasszikus, jazz, és pop zenei stílusokból merít. Nyári Károly zongoraművész Sinatra estje rendhagyó divat show-val fűszerezve 20 órától. A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadóművész a műfaji határokon átlépve klasszikus, jazz és pop zenei stílusokból merít. A kifinomult improvizatív művész kreatív játékmódja, valamint karizmatikus egyénisége mindenkor betölti a koncerttermeket. Az eseménysorozatra jegyek a helyszínen és a Ticketpro hálózatában kaphatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Király volt a Király az utcájában! | ZETApress

Szóljon hozzá!