ZETApress

hírportál

Séf Fesztivál Tihanyban

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor várják a közönséget a Séf Fesztiválon Tihanyban – tudatta Fónyad Orsi, Arteregó kommunikációs ügynökség.

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20-a és 23-a között.

A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. – Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra. – A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3000 m2-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egy időben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről. Részletes információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!