ZETApress

hírportál

Új csillag a Bazilikánál

2007 óta hagyománnyá vált, hogy a Szent István Bazilika előtti sétányon minden évben elhelyeznek egy talapzati emlékművet, minden évben egy új csillag ragyog fel az újdonsült Borászok Borásza tiszteletére – tudtuk meg Rókusfalvi Páltól, az esemény megálmodójától.

Ma 11 órakor a Borászok Borásza Csillagok Sétányán, a belvárosi Zrínyi utca 18. előtt egy-egy teli pohárral kezünkben közösen avattuk az új csillagot és tokaji furminttal koccintottunk a győztesek egészségére. Fotóink Vigh Alex felvételei.

S kik lettek a nyertesek? – Egy hete kiderült. A díj szülőhazájában, Etyeken június 26-án péntek este megtartott Borászok Borásza Díjátadót dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg. A rendezvény keretein belül az ötven kijelölt borász maguk közül Áts Károly tokaji borászt választotta a 14. Borászok Borászának. Szabó Edit borász szakújságíró, a Borsmenta.hu alapító főszerkesztője megkapta a Borászok Barátja-különdíjat és kihirdették, hogy Varga Aliz Zsófika nyerte el a Jövő Borásza-ösztöndíjat.

Szóljon hozzá!