ZETApress

hírportál

Szuper-autó LEGO-ból

Bemutatták a legújabb méretarányosan kicsinyített LEGO szuper-autót, a LEGO Technik Lamborghini Sián FKP 37 modellt – tudatta Mákos Rebeka, WELL PR Ügynökség.

A LEGO Csoport és az Automobili Lamborghini stílusosan mutatta be a régóta várt LEGO? Technic Lamborghini Sián FKP 37 modellt. A látványos eseményt ugyanaz az izgalom és felfokozott várakozás övezte, mint más szuper-autók leleplezését, csakhogy ez miniatűr méretű volt és teljes egészében LEGO Technic elemek segítségével valósult meg.

A show sztárja, az 1:8-as méretarányú LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 megtestesíti a limitált kiadású olasz szuper sportautó páratlan erejét, jövőbemutató designját és futurisztikus eleganciáját. A Lamborghini Sián FKP 37 modellt 2019 szeptemberében mutatták be a Frankfurti Autószalonon, és csak 63 darabot gyártanak belőle. Így a 3696 darabból álló replika egy valódi gyűjtői darab a luxusautók szerelmeseinek és azoknak a LEGO rajongóknak, akik várják a következő építési kihívást. Az élénk lime-zöld színben pompázó, elegáns arany felnikkel felszerelt modell 13 cm magas, 60 cm hosszú és 25 cm mély. A különleges modell bármely LEGO gyűjtemény kihagyhatatlan darabja.

A LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 június 1-től elérhető a LEGO üzletekben és a weboldalon, augusztus 1-től pedig további üzletekben is kapható lesz. A LEGO Store üzletek újra nyitva vannak. Betartják a helyi előírásokat, és iránymutatásokat adnak, hogy megőrizzék a vásárlók és a dolgozók egészségét és biztonságát az üzletekben. A legfrissebb információkért látogasson a weboldalra, vagy indulás előtt hívja az üzletet!

A lélegzetelállító bemutató

A mérnöki csoda, a lenyűgöző LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37, bármely valódi sportautóhoz méltó belépővel robbant be a LEGO Csoport első 1:8 méretű bemutatóján. A teljes élményt LEGO Technic elemekből rakták össze, kezdve az elegáns díszlettől a futurisztikus fényeken át, az autó összetéveszthetetlen sziluettjének kirobbanó leleplezéséig – ezzel is megmutatva, hogy a LEGO Technic elemekből bármi megépíthető, amit csak elképzelünk. A világszerte követhető bemutatót azért tartották, hogy a luxusautók és a LEGO rajongói megtapasztalhassák a valódi autóbemutatók varázsát és hangulatát. A LEGO Csoport és az Automobili Lamborghini a TeamLab szakértőivel és kínai LEGO építők csoportjával dolgozott együtt a kivételes élmény létrehozásában. A projektben résztvevők biztonsága érdekében minden csapat betartotta a helyi kormányzati és az egészségügyi szervezetek iránymutatásait a COVID-19-cel kapcsolatban.

A design, amely megelőzi a korát

A LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37, mind designban mind stílusban megtestesíti a Lamborghini Sián összetéveszthetetlen erejét és lenyűgöző megjelenését. A szuper sportautó futurisztikus vonalai kifinomultan és hiteles részletességgel jelennek meg, ami közelebb hozza a büszke tulajdonosokat az eredeti modellhez, amiről álmodnak. A különleges részletek közé tartozik a Lamborghini Sián összehasonlíthatatlan V12-es motorja, a hátsó szárny, ami a valódihoz hasonlóan emelkedik ki, a hátsó és első felfüggesztés, valamint a kormánykerék, ami az Automobili Lamborghini emblémával van díszítve.

Igazi Lamborghini stílusban, az ajtók az olló megoldással felfelé nyílnak a modellen, megmutatva a valódinak tökéletesen megfelelő vezetőfülkét. Belül, az autó luxus kialakítását teljes mértékben megalkották a mozgatható, füles sebességváltóval ellátott 8 fokozatú hajtóművel.

Ez az új modell igazán megtestesíti azt a kiválóságra való folyamatos törekvést, ami az Automobili Lamborghini és a LEGO Csoport génjeiben is megvan. Mind az 1:8-as modell és maga a bemutató is a műszaki innovációt élteti, amit két üzletágunk hihetetlenül tehetséges csapatai hoztak össze. A LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 egy valódi kinyilatkoztatása annak, hogy LEGO? Technic elemekből bármi megépíthető, amit csak szeretnél. Alig várom, hogy megépítsem ennek a futurisztikus sportautónak a valósághű másolatát – mondta Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport vezérigazgatója a jövőbemutató designról.

A LEGO kocka egy ikon, csakúgy, mint a Lamborghini a sportautók között. A folyamatos kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően mindkettő a tökéletesség iránti elkötelezettség ékes példája, minden megnyilvánulásuk érzelmeket vált ki, és generációk ismerik el őket. Az Ad Personam programunknak köszönhetően minden Lamborghini sportautó egyedi, személyre, és minden tulajdonos vezetési stílusára szabható, csakúgy, mint a LEGO kockák, amelyek az építők minden korosztályának végtelen lehetőséget kínálnak az alkotáshoz. Ez a LEGO Csoport által megalkotott kimagasló Lamborghini Sián FKP 37 replika hihetetlen új építési élményt ad mind a sportautó, mind a LEGO rajongóknak. A Lamborghini kiváltságos, hogy osztozhat ebben a lehetőségben a LEGO Csoporttal – mondta Stefano Domenicali, az Automobili Lamborghini vezérigazgatója és elnöke.

Ahhoz, hogy olyan izgalmas és magával ragadó legyen az építési élmény, mint egy kör egy valódi autó kormánya mögött, a büszke tulajdonosok kinyithatják az első motorház-tetőt, ahol egy stílusos Lamborghini bőröndöt találnak, illetve egy egyedi számsort, ami különleges tartalomhoz ad hozzáférést a weboldalon.

Egy exkluzív, 13 videóból álló sorozat az Automobili Lamborghini és a LEGO szakértőivel szintén elérhető a QR kódok segítségével, amelyek a modellhez járó két gyűjtői könyvben találhatóak. Amíg a rajongók felfedezik az összetett építési útmutatót, ezek a videók bemutatják, mi inspirálta az alkotókat a tervezés különböző szintjein. Azonban nemcsak az építési élmény teljesen egyedülálló: a LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 egy különleges dobozban érkezik, amit az eredeti Lamborghini Sián ikonikus vonalai, megkülönböztető fényszórói, és szembetűnő színe inspirált.

Az Automobili Lamborghiniről

Az Automobili Lamborghinit 1963-ban alapították, székhelye a bolognai Sant’Agatában van, Észak-Olaszországban. A Lamborghini jelenleg két sportautó modellt gyárt, a V-12-es motorral meghajtott Aventadort, amit 2011-ben mutattak be, és a V-10-es motorral meghajtott Huracánt, amit 2014-ben mutattak be, továbbá a V8-as motorral meghajtott Urus SUV-t, amit 2017-ben mutattak be. 165 kereskedéssel a világon, a vállalat az elmúlt kilenc évben, évről-évre értékesítésnövekedést ért el, 2019-ben 8205 autót szállítottak le. A napjainkban világszerte 160 kereskedéssel rendelkező Automobili Lamborghini fél évszázad alatt álomautók sorozatait alkotta meg, beleértve a 350 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo, Murciélago modelleket, csakúgy, mint a Renventón, Sesto Elemento, Veneno, Centenario autókat. A 2019-ben bemutatott the Lamborghini Sián FKP 37-ből csupán 63 darabot gyártanak. A vállalat egyedülálló új hibrid technológiát alkalmaz – beleértve a szuper-kondenzátort, amit először használnak hibrid rendszerhez; az új anyagtechnológiát és a páratlan Lamborghini teljesítményt.

Szóljon hozzá!