ZETApress

hírportál

Balatoni Nyár a Dunán

10 éves a Balatoni Nyár. A megújult magazinműsor célja, hogy a televíziónézők minden korosztályát a képernyő elé csalogassa – tudtuk meg délután a révfülöpi mólón, ahonnan Medveczky Balázs csatornaigazgató vízi-taxizásra invitált bennünket.

A napi kétórás adások minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a változatosságra, a sokszínűségre, a színvonalas szórakoztatásra, valamint a Balaton turistacsalogató újdonságainak bemutatására.

A forgatásoknak idén is a festői szépségű Balaton adja a hátteret, hiszen a Balatoni Nyár, immár hagyományos módon, a révfülöpi partról jelentkezik majd be június 15-én hétfőtől. Ahogy azt a nézők már korábban is megszokhatták, egy nő és egy férfi műsorvezető heti váltásban várja majd a nézőket napról napra. Az idei év műsorvezető párjai: Rátonyi Krisztina és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence.

A délelőtti műsor idén is izgalmas, a társadalom minden rétegét érintő témákat dolgoz fel könnyed bejátszók és stúdióbeszélgetések formájában. Elkalauzol számos Balaton-parti településre, programokat ajánl a tó körül, bemutatja a környék legszebb épületeit, felelevenít izgalmas balatoni legendákat, illetve bemutat eddig ismeretlen kirándulóhelyeket.

A műsorvezetők keresik a Balaton legjobb háziasszonyait és gyermekszemmel járják végig a tó helytörténeti érdekességeit. A kertészet szerelmesei hetente többször kapnak majd kertészeti tippeket, az egészség és mozgás iránt érdeklődőket számos érdekességgel várják, míg a kisgyermekes családok hasznos tanácsokat, ötleteket kaphatnak majd arról, hogy mivel érdemes a gyerekekkel játszani, s hogyan érdemes őket a nyári szünetben lekötni.

Természetesen a gasztronómia rajongóinak sem kell csalódniuk: a műsor idei gasztro házigazdái: Kovács Lázár séf és Juhos József mestercukrász, akik minden napra ízletes fogásokkal és balatoni süteményekkel készülnek. Mind e mellett ismert előadók, színészek, művészek szórakoztatják majd a képernyő előtt ülő nézőket, dalaikkal, balatoni történeteikkel.

A műsorból nem maradhatnak ki a járványügyi helyzettel kapcsolatos aktuális és fontos tudnivalók sem, ezért a révfülöpi stúdióba vendégként rendszeresen érkeznek majd szakemberek, önkéntesek és karitatív szervezetek képviselői. A Balatoni nyár egyszerre lesz aktuális, szórakoztató, praktikus és kreatív.

Műsorvezetők a Balatonról:

Rátonyi Krisztina, Balaton Nyár adásaiból már jól ismert visszatérő műsorvezető: A Balaton mindig is nagyon fontos szerepet játszott az életemben, hiszen minden nyáron a családommal itt töltöttük az egész nyarat. Aztán félig-meddig balatoni lány lettem, hiszen 6 éves voltam, amikor édesapám a tó mellé költözött, egészen konkrétan, Balatonboglár mellé egy pici faluba, így onnantól nem csak nyáron, hanem minden évszakban rengeteg időt töltöttem itt. 17 éves voltam, amikor Zánkán menthetetlenül szerelembe estem, így azóta a Balaton északi partja is különösen közel áll a szívemhez. Talán azért mert az igazi felnőtté válás legszebb időszakát, nyarait tölthettem itt. Ma már nem létezik olyan, hogy nem töltök el itt időt, hiszen úgy ébredni, hogy reggel a Balatont látom, semmihez sem fogható. Ez az egyetlen hely, ahonnan soha nem vágytam sehova máshova menni. Imádok főzni, jókat enni és felfedezni a környéken található gasztronómiai különlegességeket valamint a jó borokat. Ha pedig mozgásról van szó, jöhet a kerékpározás, a futás vagy akár egy kellemes séta a környéken.

Fodor Imre, a Balaton Nyár idén debütáló új műsor-vezetője: A Balaton kapcsán rengeteg emlék jut eszembe életem különböző időszakaiból: Gyermekkoromban a szüleim minden nyáron Tihanyban béreltek házat. Emlékszem, hogy apám a kertben állva, dobta be a horgot, és egy jó 100 kg-ost akasztott… Rekord fogás! A horgot az arcából a veszprémi kórházban tudták csak kiszedni. Végzős gimnazistaként, friss jogosítvánnyal ötvenszer tettem meg egy nyáron a Budapest-Csopak utat, mert lett egy kis házunk és a felújításhoz én vezethettem a kis teherautót, amivel vittem a csempét, és egyebeket. Micsoda izgalmak voltak! Aztán az egyetem alatti időszakból persze eszembe jutnak az örült bulis nyarak, éjszakai fürdőzések, szerelmek. És most, amikor már a fiamat viszem a csopaki strandra, látom, ahogy először veti bele magát a habokba és lesz tejfölős, sajtos a szája a lángostól. Egy új, más, de ugyan annyira kalandos és izgalmas emlék. Ez a tó és környéke mindig el tud varázsolni, legyen az idő, viharos vagy napos, legyen nyár, ősz, tél vagy éppen tavasz, a különböző évszakokban ugyanis teljesen más arcát mutatja a tó. S hogy mik azok amiket szeretek? Imádom a kutyákat, én is boldog gazdája vagyok egy skót terriernek és egy orosz agárnak. Ha pedig sportról van szó, jöhet az országúti kerékpározás, vagy a leges legnagyobb szerelmem a galopp sport. Nincs gyönyörűbb állat a földön számomra, mint egy szép angol telivér! Mind ezek mellett, imádom a kortárs és az 1900 évek elejének magyar irodalmát. Megveszek a jó filmekért, zenékért. Szeretek táncolni, főzni, kertészkedni.

Somossy Barbara, a Balaton Nyár idén debütáló új műsor-vezetője: A Balaton a szívem csücske. Több szálon is kötődöm hozzá a családom révén: szinte az egész gyermekkoromat a Balaton-felvidéken, Dörgicsén töltöttem. Szüleim a mai napig itt élnek. Itt tartottam régen a lovamat is. Versenyszinten teniszeztem, röplabdáztam és díjugrattam. Sportoló családból jöttem, édesapám világbajnok és Európa-kupa győztes vízilabdázó volt, édesanyám huszonötszörös magyar bajnok ritmikus gimnasztikázó és a nővérem is sikeres teniszező. Szüleim hobbi szinten borászkodnak, édesapám bort és házi pálinkát is készít Dörgicsén. Gyerekkorom óta mindig is álmom és vágyam volt, hogy a televíziózásban és a filmes világban helyezkedjek el. Sportriporterként kezdtem a pályámat, de az igazi meghatározó korszak az elmúlt 4 év volt számomra, amióta a közmédiában az M5 kulturális csatornánál dolgozom szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként. A Balatoni Nyár című műsorral egy hatalmas álmom teljesült, egy igazi bakancslistás pont az életemben. Nagyon nagy büszkeség és megtiszteltetés, hogy idén én is a műsor csapatát erősíthetem.

Forró Bence, a Balaton Nyár adásaiból már jól ismert visszatérő műsorvezető: Másokkal ellentétben én nem a Balatonnál nőttem fel. Ami azt illeti nem is volt nyaralónk. Mar már ezt nagyon sajnálom. Nem mintha a Gellérthegy nem biztosított volna idilli éveket, de felnőtt fejjel már nagy hiányát érzem a balatoni környezetnek. Különösen az északi part, Badacsony, Somló áll közel a szívemhez. irigylem azokat, akiknek ez a második otthonuk. Bár a Balatoni Nyárnak köszönhetően is már otthonosabban mozgok a környéken, de még mindig van mit felfedezni. A magam részéről már sokszor azt érzem, hogy eladnék mindent Budapesten, és leköltöznék egy szép házba egész évre. Ugyanakkor ehhez azt gondolom meg kell érni, így marad ez a terv a nyugdíjas évekre.

Szóljon hozzá!