ZETApress

hírportál

Anyukák, a (szuper)hősök

Négy családszervezet fogott össze az édesanyákért, hogy az ő nem mindennapi cselekedetüket megmutassák az országnak. Online játékkal és közös videóval is készülnek – tudatta Sárréti Anita PR menedzser. A családszervezetek Anyukák, a (szuper)hősök címmel felhívást és nyereményjátékot indítottak az édesanyák számára.

Azon anyukákat szólítja most meg az Egyszülős Központ, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), a Magyar Női Unió (MNU) és a Ringató összefogása, akik a vírus által felforgatott világban ismét bebizonyították, hogy bármelyik szuperhőssel képesek felvenni a versenyt. Az édesanyáknak olyan rejtett képességeik kerültek felszínre a kialakult helyzet kihívásai közepette, amikről talán ők maguk sem tudtak. Az egészségügyben, frontvonalban dolgozók mellett az édesanyák is erejükön felül teljesítettek, és teljesítenek még jelenleg is nap mint nap.

Most ez a bezártság minden édesanyát nehéz helyzet elé állított, hiszen egy-személyben kellett minden eddiginél több feladatot ellátni, még több szerepet betölteni egy beszűkített életkörnyezetben. Külön megnehezítette a helyzetet, hogy mindezt 00-24 órában otthon, a négy fal között – ahol van, ott még a kertben – kellett megoldani. Szerencsére már tágul a tér, egyre több lehetőség van kimozdulni, de még messze vagyunk attól, hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba, és még mindig óvatosnak kell lennünk.

A négy családszervezet szeretné minden anyukának megköszönni ezt a nem mindennapos helytállást a most zajló online játékukkal, illetve az azt követően a beküldött képekből Anyukák, a (szuper)hősök! címmel készülő videóval. Közzététel ideje május 31-e vasárnap (A Hősök napja) 10 óra, helyszín: online, a négy családszervezet Facebook-oldalán.

Anyukák, a (szuper)hősök nyereményjáték!

Közeleg a Hősök Napja, ahol az édesanyákat is szeretnék köszönteni, akik a kialakult helyzetben szintén páratlan erőfeszítésről, időmenedzsmentről és megoldókészségről tettek tanúbizonyságot.

A négy családszervezet felhívásának keretében a FICSAK is azt kéri, hogy minden édesanya küldjön el nekik egy fotót, ami meghatározta az elmúlt hónapokat számára, amire nagyon büszke, hogy meg tudta azt csinálni – legyen ez bármi a mindennapokból vagy az új dolgokból, amiben jeleskedett vagy épp nem. Cél, hogy ezeket a fényképeket egy csokorba gyűjtsék, és a közelgő hősök napja alkalmából megmutassák ország-világnak, ezzel megköszönve minden édesanyának a nem mindennapi helytállást ebben a nehéz időszakban.

A játékban a négy családszervezet felajánlásában 4 értékes ajándékcsomag kerül kisorsolásra: 1 db ajándékcsomag A Vidék Házhoz jön termékeiből, 1 db Johnny Urbán női táska újrahasznosított anyagból, 1 db Ringató könyvcsomag CD melléklettel, 1 db Royal Clinics ajándékutalvány. Az Anyukák, a (szuper)hősök játék mind a négy családszervezet Facebook-oldalán elérhető és a FICSAK Facebook-oldalán is, amire itt már száznál több hozzászólás és kép érkezett.

Az Egyszülős Központ: Magyarországon 300 ezer egyszülős család él, közülük 260 ezren anyukák. A budapesti Egyszülős Központ éppen a napokban ünnepli a második születésnapját – két éve azzal a céllal jött létre, hogy segítséget és közösséget adjon azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő.

A Fiatal Családosok Klubja legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkájukkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereiktől. Hisznek abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei.

A Magyar Női Unió 2013-ban alapított nonprofit kezdeményezés, mely alapvető küldetésének tartja a hagyományőrző és egyben értékteremtő női szerepvállalás népszerűsítését. Hazai és nemzetközi együttműködések segítségével egyfajta híd szerepet kíván betölteni a döntéshozók és az érintettek között. Aktív társadalmi szerepvállalása mellett valamennyi rendelkezésre álló lehetőségével, eszközével elsősorban a vidéken élő nőkre és családokra koncentrál, azok érdekeit képviseli, és támogatja.

A Ringató egy zenei nevelési módszer kisgyermekeknek és szüleiknek szóló énekes-játékos foglalkozás formájában. A Ringató mára már bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot is. Amit megvalósít, az jóval túlmutat egy zenei nevelési módszeren. Énekelni, játszani tanít, örülni a szépnek. Segít egymásra találni, felismerni az összetartozás csodálatos érzését, közösséget formál. Zenei élményekkel épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás. Köszönjük az anyukáknak! Minden édesanya legyen nagyon büszke magára!

Szóljon hozzá!