ZETApress

hírportál

Profi kenyérsütés

A #MaradjOtthon időszak egyik leghasznosabb könyvújdonsága Bonnie Ohara, a közösségi-médiában is népszerű pékmester: Hogyan legyünk profi kenyérsütők? című kötete – tudatta Takács Réka, az Alexandra Könyvesház Kft. marketing munkatársa.

Kenyérsütés otthon? Elsőre macerásnak hangzik, ráadásul a boltokban annyiféle pékárut lehet kapni, minek vesződjünk még ezzel is otthon? Nos, aki így gondolja, még sosem érezte az éppen sülő kenyér illatát, és nem harapott bele a frissen sült kenyérropogós héjába.

Amikor tízezrek fedezik fel a kovászos házikenyér utánozhatatlan ízét és a kovásznevelés fáradtságos, de óriási jutalommal járó feladatát, a pékmesterséget autodidakta módon elsajátító Bonnie Ohara könyve kötelező olvasmány! Nemcsak a jó kenyér, ciabatta, briós és társaik titkát mutatja meg, hanem az öngondoskodás örömét is, amire a mostani, új kihívásokkal és stresszforrásokkal teli időszakban – túlzás nélkül állíthatjuk – mindenkinek szüksége van.

A Hogyan legyünk profi kenyérsütők? idekattintva megvásárolható. Tudod, mitől lesz igazán jó a házi kenyér, a rusztikus vekni, a focaccia, a briós és a ciabatta? Liszt, élesztő, víz és só – csupán ezek az egyszerű hozzávalók kellenek hozzá, ám a jó kenyér elkészítése mégis nagy feladat elé állítja az otthoni kenyérsütésben járatlanokat – olvasható az Alexandra Kiadó honlapján.

Szóljon hozzá!