ZETApress

hírportál

Dani fákat ölelt

Ölelésre buzdít Győrfi Dani. Itt az új online kihívás, amit Győrfi Pali fia szabadított a világra: Ölelj meg egy fát! – tudtuk meg Keresztes Nikitől.

Már nagyon hiányzik egy ölelés, de a barátaiddal, családoddal még mindig nem találkozhatsz? A május 10-ei Madarak és fák napján indított kihívás azt mondja: menj a természetbe, és ölelj meg egy fát! Ha pedig még mindig a négy fal között kell maradnod, egy szobanövény is megteszi!

Az ölelés szeretethormont szabadít fel a szervezetedben, megnyugtat, ellazít. Tökéletes lehangoltság, fáradtság, stressz ellen! Erről Győrfi Dániel, a népszerű influenszer is tud mesélni, aki TikTok-on már teljesítette is a #sansinchallenge-et – természetesen édesapja, Győrfi Pál járványügyi iránymutatásait betartva, szigorúan a négy fal között.

Hosszú hetek “maradjotthonja” után a magyarok szerencsésebb része végre legálisan mozdulhat ki a négy fal közül. De a koronavírus-járvány miatt még mindig óvatosnak kell lennünk, hiába hiányoznak már mindenkinek nagyon a baráti beszélgetések, a nagy ölelések. A Sansin ezért azt javasolja: még ne menj a zsúfolt helyekre, inkább a természetbe, a szabad levegőre! És még ne embereket ölelgess, hanem mondjuk egy fát! A Madarak és fák napján indított kihívást a TikTok platformon: ölelj meg egy fát és készíts erről videót! A #sansinchallenge első videóját Győrfi Dániel, a népszerű influenszer készítette el.

Mivel Dani Pest megyében él, nem mehetett ellen a kijárási korlátozásoknak, ezért a kihívás teljesítéséhez sem mozdult ki a négy fal közül: a szobanövényét tüntette ki figyelmével! – Az ölelés törődés, a törődés pedig ez esetben egy kreatív lehetőséggel párosul. Főszerepet kap a természet, de ezen kívül csak a képzelet az, ami határt szab a kihívásra készülő alkotásoknak. Már nagyon kíváncsi vagyok milyen kalandokban fogjuk látni az otthon zöld házőrzőit, vagy a kinti vadabb rokonokat – vallja Győrfi Dániel.

És miért ünnepeljük ezen a napon a madarakat és fákat 1902 óta? – Hogy felhívjuk a figyelmet a természet védelmére. Tudtad például, hogy a fák lassítják az éghajlatváltozást, és számos szolgáltatással védik egészségünket, jóllétünket? A Föld Napja Alapítvány gyűjtéséből kiderül: a fák oxigént termelnek és sok légkört melegítő szén-dioxidot kötnek meg. Egy 50 éves lombos fa 50 kilogramm oxigénnel dúsítja a légkört és közel 70 kilogramm szén-dioxidot dolgoz fel egy vegetációs időszakban. 400 kilogramm egyéb szennyeződést is kiszűr a levegőből (port, nitrogén-dioxidot, kén-dioxidot) és évente 4000 liter vízpárát juttat a levegőbe – enyhítve a forró nyarakat. Igazán megérdemelnek egy ölelést!

A Sansin

Az első magyar vegán mosószer és textilöblítő természetes és organikus összetevőkből készül. Száz százalékban újrahasznosított csomagolásban is elérhető. Azon kevés gyártók egyike, amelyik termékei előállításai során egyáltalán nem alkalmaz állatkísérleteket. A Sansin célja, hogy kizárólag olyan alapanyagokat és összetevőket használjon, amelyek nem ártalmasak az egészségre és nem terhelik a környezetünket sem. Magyarország mellett már Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Lengyelországban, Németországban, Svájcban és Olaszországban is kapható.

Szóljon hozzá!