ZETApress

hírportál

Segítő Szűz Mária

Böjte Csaba Szűz Mária segítségét kéri a bizonytalan mindennapokban. 15 állomáson keresztül a Csíksomlyói Mária Kertjébe hívja az érdeklődőket – tudatta Sárréti Anita. Fotóink Török Brigi felvételei. További információk idekattintva olvashatók.

A ferences rendi szerzetes Csíksomlyóra, egy virtuális zarándoklatra, Mária lábához, egy most születő, imádságra alkalmas parkba hívja az érdeklődőket. A Keresztény Tanösvény következő 15 állomásában Jézus édesanyjának segítségét kéri, hogy együtt imádkozva, hitet kérjünk Tőle, és csodálkozzunk rá, fedezzük fel a mi boldogságos Szűzanyánkat, a Csíksomlyói Babba Máriát, Jézus Krisztus édesanyját, kit az Egyház kétezer éve minden keresztény elé követendő példaként állít! Május 2-án szombattól minden nap magyar idő szerint déltől az interneten keresztül erősödhetünk lelkileg ebben a kialakult helyzetben.

A szép kikelet és az év legszebb hónapját, májust, minden évben Máriának, a mi, keresztények mennyei édesanyánknak szenteljük. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány birtokában lévő legszebb kertben, Csíksomlyón, azon a háromhektáros területen, ahol annak idején Domokos Kázmér, Kájoni János élt, és iskolát épített oly sok más szentéletű ferences atyával, megálmodtak egy elcsendesedésre, imádságra alkalmas teret, melyet egyszerűen Mária kertjének neveznek. Csaba Testvér úgy gondolja, hogy a koronavírus miatti bezártságunkban drága Szűzanyánk oltalmába menekülhetünk.

Akárcsak az Egyházunk, mi is májust a Szép-szeretet Anyjával, Mária lábánál szeretnénk kezdeni! A Keresztény Tanösvény következő 15 állomását arra szenteljük, hogy hosszan elmélkedjünk, gondolatban bejárjuk a csíksomlyói Szűzanya most épülő, szépülő kertjének udvarait. Szeretettel hívom az érdeklődőket, hogy tanuljunk Máriától, öltsük magunkra mint páncélt mennyei édesanyánk szép vonásait, s akkor egészen biztos, hogy testi, lelki egészségünket, épségünket vissza fogjuk nyerni, meg fogjuk őrizni! – kezdte Böjte Csaba.

A Csíksomlyói Szép Szűz Mária kertjében 15 különálló udvart terveztünk, úgy, hogy mindegyik udvar külön-külön alkalmas legyen mennyei édesanyánk életének egy-egy fontos eseményének szemlélésére. Szeretnénk bölcsen rácsodálkozni, hogy bizonyos helyzetekben hogyan döntött, mit tett az Istent tudatosan befogadó és alázattal hordozó Szűz Mária. Irányt-vesztett XXI. századunkban azt szeretnénk, hogy a csíksomlyói Szép Szűz Mária kertje, a Szép-szeretet anyjának valóságos iskolája legyen! Szükségünk van itt a Kárpát-medencében egy olyan szakrális helyre, ahol az ember magába szállva elcsendesedhet, békében elmélkedhet, lélekben újjászülethet! Igen, kell egy hely, ahol a ma megriadt embere, Mária hiteles életének példájából erőt meríthet a fontos döntései meghozatalához, életének újratervezéséhez! A Mária Kert népünk iránytűje akar lenni, egy növényekből, kövekből épülő Világító Torony, melyben Jézus Krisztus édesanyja, Mária az irányt, utat mutató lobogó láng! Népünk előtt, évszázadok óta Máriáé az egyetlen koronás fő, melyre mindannyian felnézünk! Meg vagyok győződve, hogy népünk Királynője nem csak vár, de tanítani is akar bennünket! Ne várakoztassuk mennyei édesanyánkat, induljunk serényen! – folytatta a szerzetes. A rózsafüzér társulatba idekattintva lehet feliratkozni, szeretettel várják mindazokat, akik Csaba Testvérrel együtt szeretnének imádkozni!

Szóljon hozzá!