ZETApress

hírportál

Ingyen rádiózzunk!

Több száz órányi ingyenes hanganyag: a Katolikus Rádió webboltjának teljes tartalmát ingyenessé tette. A virtuális áruházban hangjátékok, kortárs és klasszikus, magyar és külföldi irodalmi művek feldolgozásai, felolvasásai, valamint mesék várják a közönséget.

A látogatók többek között meghallgathatják az Egri Csillagokból készült rádiójátékot 39 részben feldolgozva, a Beszterce Ostroma című hangjátékot, de Móra Ferenc meséiből is válogathatunk. A gyűjteményben jelenleg 40 mű található, ami összességében több száz órányi hanganyagot jelent – tudatta dr. Radetzky András, az MKR vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Katolikus Rádió a koronavírus idején is próbálja lehetőségeihez mérten a közjót szolgálni. A hanganyagok ingyenessé tételét az online hallgatható evangéliumok közzététele és hittan oktatást támogató műsorok bevezetése előzte meg, melyről idekattintva olvashatunk.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsor-struktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén, és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végig vezesse egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte.

A rádió jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Okos-telefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható.

Szóljon hozzá!