ZETApress

hírportál

Távoktatás Menetszélben

Diákokat és önkénteseket vár a Menetszél Egyesület a távoktatási programjába. Az Egyesület 2018 óta segíti a hátrányos helyzetű diákokat ingyenesen hozzáférhető korrepetálásokkal – személyesen és távoktatásban egyaránt – tudatta Salamon Márk.

A koronavírus felülírta a közoktatás menetrendjét, ezért a Menetszél Egyesület támogatást ad a Netkorrep elnevezésű programjával, hogy a tanulni és a tanítani vágyók egymásra találjanak. A 16-70 év közötti önkénteseknek vállalniuk kell, hogy legalább egy diákot hetente 90 percben tanítanak a digitális eszközök magabiztos használatával, míg a tanulók csakis motivált, 2-12. osztályos iskolások lehetnek. Az Egyesület azokat várja, akik a segítségnyújtásukat a tanév, illetve a meghosszabbított tanév végéig vállalják.

A frissen belépő önkéntes tanárok kiválasztásánál a diploma előny, de nem feltétel. Elvárás ugyanakkor, hogy alkalmasak legyenek tanítani az angol nyelv és/vagy a matematika tantárgyakat legalább alapfokon. Valamennyi új belépő önkéntes egy gyors-képzésben vesz részt, hogy elsajátítsák a távoktatás módszertani és technológiai alapjait. A Menetszél Egyesület digitális oktatásban jártas szakemberei folyamatosan felügyelik és támogatják az önkéntes tanárok munkáját. Jelentkezni online április elsején szerdáig idekattintva lehet jelentkezni.

A tanulni vágyó, a digitális oktatásra nyitott iskolások a szülők és a pedagógusok segítéségével csatlakozhatnak a Netkorrep programba az iskola megjelölésével. Jelentkezni online március 29-én vasárnapig idekattintva lehet jelentkezni. A Menetszél Egyesület várja az önkéntes tanárok és a diákok jelentkezését Magyarországról és a határon túlról egyaránt.

A Menetszél Egyesület alapítói és segítői a tudás általi felemelkedésben hisznek, hiánypótló munkájukat valamennyiük térítésmentesen végzi. Fennállásuk két évében mintegy 200 önkéntes tanáruk közel 300 gyermeknek segített abban, hogy a tudás és a társadalmi szolidaritás értékét is felismerjék a tantárgyak megértésén túl. Az Menetszél Egyesület gazdasági alapját a mikro-adományokból befolyt összegek jelentik.

Szóljon hozzá!