ZETApress

hírportál

A Katolikus Rádió műsorrendje

A Magyarország Kormánya által múlt szerdán kihirdetett járványügyi veszélyhelyzet okán, valamint a rádió dolgozóinak egészségügyi védelme és a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Magyar Katolikus Rádió átmenetileg megváltoztatja szokásos műsorrendjét – tudatta dr. Radetzky András vezérigazgató-helyettes.

Folyamatos hírszolgáltatás: A rádió műsorán megszokott egész órakor jelentkező hírek mellett a műsorok között is folyamatos lesz a hírszolgáltatás a koronavírussal összefüggésben felmerülő aktualitásokról, különös figyelmet fordítva arra, hogy kizárólag hiteles, megbízható forrásból származó információk juthassanak el a hallgatókhoz.

Hittan-oktatás: A március 16-án hatályba lépett általános digitális távoktatás támogatásának céljából a Magyar Katolikus Rádió segítséget kíván nyújtani a hittan-oktatás zavartalan lebonyolításában, melyet erre a célra készített műsorszámok sugárzásával valósít meg. A hittan-oktatók a rádió honlapján tájékozódhatnak az aktuális műsorrendről.

A NEK eseményeinek befogadása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt számos fontos rendezvény elhalasztására kényszerült. Az említett események egy része a Magyar Katolikus Rádióban élő rádióműsor formájában kerül lebonyolításra. Az első érintett műsor az Esztergomi Beszélgetések c. sorozat következő állomása, amelynek sugárzása március 18-án szerdán 18 órakor kezdődik a rádió stúdiójában. Az élő rádióközvetítés mellett a találkozót a Bonum TV adásán is nyomon követhetik az érdeklődők. A további érintett eseményekről a NEK hivatalos honlapján, és a Magyar Katolikus Rádió Facebook-oldalán várható tájékoztatás.

A Magyar Katolikus Rádió arra kéri hallgatóit, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben hatályos szabályok betartásával és fokozott figyelemmel járjanak el mindennapi teendőik során. A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsor-struktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén, és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végig vezesse egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte.

A rádió jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Okos-telefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!