ZETApress

hírportál

Gallery Weekend-siker

Sikerrel zárult az idei Gallery Weekend Budapest, amelyet 6. alkalommal rendeztek meg március előző hétvégéjén: 32 galériatúra, 2020 résztvevő, 309 műtárgy a két nap alatt – tudatta Boros Eszter, Well PR Ügynökség.

Az egész hétvégén tartó kortárs művészeti fesztiválon az érdeklődők ingyenesen vehettek részt a megnyitókon, a rendhagyó tárlatvezetéseken és a vezetett galériatúrákon. A hétvégén a Kortárs Galériák Egyesülete szervezésében, 13 vezető budapesti galéria részvételével 32 galériatúra, egy pop-up kiállítás és 8 angol nyelvű túra valósult meg. A két nap során 2020 látogató több mint 300 festményt és műtárgyat láthatott.

A Gallery Weekend idei különlegessége a Köztes hely – a valóság és psziché között pop-up kiállítás volt, amelyen magángyűjteményekből több mint harminc hazai és külföldi egyedi, papír alapú műalkotás kerül bemutatásra dr. Petrányi Zsolt kurátor válogatásában és összeállításában.

A Kortárs Galériák Egyesületének szervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy az izgalmas programokkal ne csak a visszatérő kiállításlátogatókat szólítsa meg, de azokhoz is közelebb hozza a művészetet, akik eddig csak kacérkodtak a kortárs képzőművészeti galériák felfedezésével. Ezen túl az is, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy műalkotásokkal együtt élni jó, s ehhez nem is feltétlenül kell hatalmas összegekkel rendelkezni. A szervezők visszavárják a látogatókat, s remélik, hogy a kora-tavaszi hétvége hamarosan bekerül a környező országokban élő érdeklődők és szakemberek naptárába is.

A budapesti rendezvény hasonló formában valósítja meg a kortárs képzőművészeti színtér tevékenységének és eredményeinek népszerűsítését, mint Brüsszel, Antwerpen, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunasz, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking vagy Tel-Aviv.

Szóljon hozzá!