ZETApress

hírportál

Bejelentették a jelölteket

Megvannak a Televíziós Újságírók Díja jelöltjei! A vezető televíziós szak-újságírókból álló zsűri közzétette a kategóriánkénti legjobb 3-3 tévés személyiség vagy produkció nevét. 2019 Legjobb női műsor-vezetője lehet Lilu, Lékai-Kiss Ramóna vagy Ördög Nóra, Legjobb férfi műsor-vezetője Majka, Sebestyén Balázs vagy Tilla.

Zsűritagként díjazhatják ByeAlexet, Puskás Petit és Pápai Jocit is, de díjat kaphat Balsai Móni, Gryllus Dorka, Nagy Ervin és Anger Zsolt is – tudatta a KenMedia. A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia 2014-ben alapított elismerése, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Idén összesen 12 kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású show-műsor, vetélkedő, reality, gasztro reality, talkshow, sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, színész, valamint mellékszereplő kategóriában.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a 3-3 televíziós produkció és személyiség került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok: a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szak-újságírói a legtöbb szavazatot adták. A kategóriák győzteseit a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén hirdetik ki, melyet március 25-én szerdán a Budapest Music Centerben tartanak. Díjra esélyesek a 2019-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású show-műsor
Fölszállott a páva (Duna)
Sztárban sztár leszek! (TV2)
X-Faktor (RTL Klub)

Vetélkedő
500 – Az ország géniusza (ATV)
A Bank (TV2)
Exatlon Hungary (TV2)

Reality
Ázsia Expressz (TV2)
Cápák között (RTL Klub)
Nyerő Páros (RTL Klub)

Gasztro reality
A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)
Gasztroangyal (Duna)
Séfek séfe (TV2)

Talkshow
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
Jakupcsek plusz (ATV)
Lakástalkshow (Sony Max)

Zsűritag
ByeAlex (X-Faktor)
Pápai Joci (Sztárban sztár leszek!)
Puskás Peti (X-Faktor)

Női műsorvezető
Lékai-Kiss Ramóna (RTL Klub)
Lilu (RTL Klub)
Ördög Nóra (TV2)

Férfi műsorvezető
Majka (TV2)
Sebestyén Balázs (RTL Klub)
Till Attila (TV2)

Sorozat
A mi kis falunk (RTL Klub)
A Tanár (RTL Klub)
Egynyári kaland (Duna)

Színésznő
Balsai Móni (Alvilág)
Gryllus Dorka (Ízig-vérig)
Horváth Sisa Anna (Drága örökösök)

Színész
Király Dániel (Egynyári kaland)
Mihályfi Balázs (Jófiúk)
Nagy Ervin (A Tanár)

Mellékszereplő
Anger Zsolt (A Tanár)
Elek Ferenc (A Tanár)
Michl Juli (Jófiúk)

1 hozzászólás

  1. Március helyett júniusban adják át a Televíziós Újságírók Díját: Magyarország Kormánya által közzétett, az egész országot érintő egészségügyi vészhelyzet miatt elhalasztják és a korábban bejelentett március 25-ei időpont helyett várhatóan júniusban tartják meg a Televíziós Újságírók Díja gálaestet. Az ünnepélyes díjátadó helyszíne változatlanul a Budapest Music Center lesz.