ZETApress

hírportál

Egri borok az Akadémián!

Mint már évek óta, az egri borok egy napra ismét a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épületébe költöznek, ahol bárki megismerkedhet velük, és alkotóikkal. A február 27-i, szombati egész napos program idén minden várakozást felülmúl, hiszen 29 borászat mutatkozik be közel 150 féle borával.

A borászatok között természetesen ott lesz a Kovács Nimród Winery, amely sikeres évet tudhat maga mögött. A céltudatos építkezés egyik kimagasló eredménye, hogy két boruk ? a Chardonnay Battonage 2007, amely a Pannon Bormustra csúcsbora is lett és az NJK 2006 ? Prestige Reserve díjat nyert ? tudtuk meg László Ágnestől.

E két kiváló bor mellett, amelyek a fogyasztók körében már népszerűvé váltak, a pincészet bemutatja azokat a borait is ? Pinot Noir 2007, Syrah 2007, NJK 2005, Rhapsody 2006 ?, amelyek minőségben, ár-érték arányban nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Sőt, a fiatal látogatók érdeklődésére számítva a magas, csúcsminőségű és díjazott borok mellett megkóstolhatók lesznek az egri pincészet új és elérhető árú, a mindennapi fogyasztásra ajánlott borai ? az Egri Fehér, az Egri Vörös, az Egri Rose, az Egri Kékfrankos 2006 ? is.

Az egri borok akadémiai bemutatóján komoly felhozatalra lehet számítani, hiszen ott lesznek a Bakondi, Bolyki, Demeter, Dula, Gál, Csutorás, Korona, Hagymási, Hangácsi, Ostoros, Pók, Thummerer, Tóth, a Varsányi és természetesen a Szent Andrea Pincészet képviselői.

A kapuk szombat délelőtt 10 órakor nyílnak és a borrajongók késő délutánig ? 18 óráig ? élvezhetik az egri vörös és fehér borok különleges íz- és illatvilágát. A kezdő hangulatról Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó gondoskodik, akik a Kárpát-medence népzenei kincsét dolgozták át a mai ember fülére idomítva.

Belépőjegy a helyszínen 2000 forintért váltható, amely feljogosítja a látogatót arra, hogy kedve szerint ismerkedjen az összes kiállított borral és a jelen lévő borászokkal. A szervezők a fiatal generációnak 50% kedvezménnyel kínálják az egri borkultúra megismerésének lehetőségét: a diákigazolvány felmutatásával 1000 forintért tehetnek felfedező körutat a legkiválóbb egri borok barátságos küzdőterén. Aki ellátogat a rendezvényre, egy elegáns kóstolópoharat is kap ajándékba.

Szóljon hozzá!