ZETApress

hírportál

Aranyvasárnapi szeretetlakoma

A mai ezer adaggal együtt több mint 6500 tányér meleg étel fogyott el a mai napon véget ért egyhetes budapesti szeretetvendégségen. Vidéki intézményeiben folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi ételosztás-sorozata. 4 hívás a 1353-as adományvonalra = 1 tál meleg étel – tudatta Kis Boáz sajtóreferens. Fotóink Fekete Dániel / MÖS felvételei.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi meleg-ételosztását. Hat napon át, december 17-e kedd és 22-e aranyvasárnap között naponta ezer adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat.

Advent mai 4. vasárnapján az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai mellé, az önkéntesek élén Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Gyurta Gergely világ- és Eb-bronzérmes úszó, Lóránt Péter magyar válogatott kosárlabdázó és Rátonyi Kriszta műsorvezető is bekapcsolódott az adagok kiosztásába. A szeretetvendégség menüje sertéspörkölt tésztával + savanyúság, kenyér, tea és sütemény volt.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénz-adománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

Szóljon hozzá!