ZETApress

hírportál

Adományvonal műjégen

Adventi adományozásra hívtak a Városligetben! Mintegy 400 korcsolyázó diák formázta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit ma délelőtt a műjégen. A látványos akcióba sztárok is bekapcsolódtak.

Mintegy 400 korcsolyázó diák formázta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a Városligeti Műjégpályán, hogy felhívják a figyelmet a rászorulók megsegítésének fontosságára. A drónnal felvett, látványos óriás élőkép megformálásába bekapcsolódott Kovács Koko István olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, illetve olyan ismert önkéntesek, mint Katus Attila sportaerobik világbajnok és életmódtanácsadó, továbbá Rátonyi Kriszta és Iszak Eszter műsorvezetők.

A nagyszabású akció kapcsolódik az ország legnagyobb ünnepi összefogásához, az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melynek céljait a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például 40 hívás az adományvonalra.

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond a Városligeti Műjégpályának a helyszín biztosításáért és a szervezésben nyújtott segítségért. Köszönet illeti a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, a Liszt Ferenc Általános Iskola, a Török Flóris Általános Iskola és a Testnevelési Egyetem diákjait, akik közreműködésével megvalósulhatott a látványos élőkép. Az esemény része volt a Budapest Európa Sport-fővárosa rendezvénysorozatnak, melynek karitatív partnere az Ökumenikus Segélyszervezet.

Szóljon hozzá!