ZETApress

hírportál

Hajóról Mikulásgyárba

A BAHART idén is egy nemes ügy mellé állt és segíti a rászoruló családokat! A siófoki Mikulás Gyerekhajó délutáni indulása előtt átadták összegyűjtött ajándékaikat a MikulásGyár képviselőinek! – tudatta Dobos Döniz PR munkatárs.

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra az idei ünnepi időszakban is. A Mikulásgyár támogatásával rászoruló családoknak, gyerekeknek gyűjtöttek adományokat. A dolgozók és utazóközönség körében meghirdettet akcióval csatlakozott a BAHART az ország legnagyobb karitatív akciójához, a Mikulásgyár által szervezett gyűjtéshez. Az összegyűlt ajándékokat ma délután a siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt adták át a BAHART munkatársai a Mikulásgyár képviselőinek. Az adományokat a Nagyszakállúra várakozó gyerekek és önkéntesek segítségével tették a Mikulásgyár autójába.

Az adományok egy részét Budapestre szállítjuk, a Millenáris Parkban felállított adománygyűjtő központba, másik részét pedig egy heves megyei településre, a tarnabodi általános iskolába visszük. Az oktatási intézménybe közel száz gyerek jár, akik sajnos csak ritkán jutnak el nagyobb könyvtárakba, könyvesboltokba, mert a közlekedés meglehetősen nehézkes a településen. Buszjárat hetente csak néhányszor indul a nagyobb települések felé, a legtöbb családnak pedig autója sincsen. Emellett fontos, hogy a gyerekek átérezzék a jótékonyság és a szolidaritás fontosságát. Ezért is örültünk annak, hogy a BAHART a tematikus Mikulás Gyerekhajójára szervezte az adományok gyűjtésével kapcsolatos akciót. A gyerekeket, akik segítették a gyűjtést, a Mikulásgyár jutalomban részesítette. A Jótékonysági Receptműhely segítségével elkészítették a finn Mikulás, Joulupukki kedvenc, kékáfonyás süteményét, amellyel kedveskedtek a gyereknek – foglalta össze Éskovács Péter a Mikulásgyár sajtófőnöke a vasárnapi adománygyűjtési akciót.

Az idei már a negyedik alkalom, amikor a BAHART gyerekeknek szóló Mikulás Gyerekhajót indít a Balatonon. A 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő tematikus hajóprogramnak – Balatonfüreden és Siófokon – stílusosan a Szent Miklós hajó biztosít helyszínt. A Mikulás teli puttonnyal érkezett, a gyermeket ajándékcsomaggal várta a fedélzeten.

Jó érzés látni, hogy évről évre ilyen sok ajándékot tud Társaságunk felajánlani, csatlakozva ezzel a Mikulásgyár által szervezett gyűjtéshez. Dolgozóink és utasaink immár negyedik éve fognak össze a jó cél érdekében, hogy mosolyt csaljanak a rászoruló gyerekek arcára. Fontos szempont számunkra, hogy a hatalmas népszerűségnek örvendő BAHART Mikulás Gyerekhajót minden évben egy nemes ügyhöz kapcsolódva indítsuk, így tágabb környezetünknek is meg tudjuk mutatni, hogy a turisztikai szolgáltatáskínálat bővítése mellett a társadalmi szerepvállalás terén is elkötelezettek vagyunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy jelentős számú utazóközönséget vonzanak szezonon kívül indított tematikus programhajóink. Sikerük bizonyítja, hogy lehet és érdemes a Balatonon a nyári időszakon kívül is tartalmas programot kínálni! – nyilatkozta Dónucz László, a Társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

Szóljon hozzá!