ZETApress

hírportál

Kinyitott a MikulásGyár

Családi programokkal várja az adományozókat a MikulásGyár. 15. alkalommal nyitott meg a sátor. A régió egyik legnagyobb karácsonyi jótékonysági akciójának központi helyszíne idén is a Millenáris Park, ahol a központi adománysátor meseszerű környezetben várja a felajánlók csomagjait.

A megnyitó díszvendége Joulupukki, az igazi finn Mikulás volt, aki örömmel látogat el a magyar gyerekekhez már sokadik éve. A MikulásGyár idén is rengeteg szórakoztató programmal készül a családoknak: koncertek, gyermekelőadások, olvasósarok, kézműves foglalkozások és közönségtalálkozók várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Másfél évtizede az egyik legnépszerűbb karácsonyi adománygyűjtő kezdeményezés a MikulásGyáré. A karitatív akcióban a szervezők mellett önkéntesek százai segítik az alapítvány munkáját, számos cég csapatépítő eseményként vállal szerepet a gyűjtésben, szortírozásban. A délelőtti ünnepélyes megnyitón részt vevő finn Mikulás a ceremóniát követően a Millenárisra érkező gyerekek körében is hatalmas sikert aratott. Vele egyébként december 1-jén vasárnap és 6-án pénteken is találkozhatnak a MikulásGyár látogatói. Minden évben külföldről érkeznek az első ajándékok a MikulásGyárba. Idén Joulupukki otthonából, Rovaniem városából küldték az első csomagot a település vezetői.

Zsolnai Endre, a MikulásGyár alapítója elmondta, hogy évről évre egyre több ember jótékonykodik az ünnepek közeledtével. Hozzátette, a rászorulóknak továbbra is elsősorban tartós élelmiszerre, tisztítószerekre, jó minőségű, ruhára, játékra van szükségük. Ezeket a Magyar Posta Zrt. szállítja el a Magyar Vöröskereszt központjába, ahol az adományok szétosztásáról gondoskodnak.

Rogán-Gaál Cecília a Nakama&Partners ügyvezetője hozzátette, idén is az a céljuk, hogy minél többen csatlakozzanak a karitatív akcióhoz, ehhez pedig igyekeztek a lehető legszínesebb műsort összeállítani, hogy igazi családi program legyen a MikulásGyár meglátogatása.

Az akcióhoz idén kiemelt támogatóként csatlakozott Mészáros Csoport az adományozás mellett 1300 rászoruló gyermeket lát vendégül a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a gyermekotthonok lakói az ünnepi előadás előtt az igazi Mikulással, Joulupukkival is találkozhatnak majd. Emellett ingyenes korcsolyázási lehetőséggel, és egy kézműves Csokikuckóval is várja a vállalatcsoport a gyerekeket a Millenárison, Nyíregyházán pedig meleg étellel, színes programokkal és ingyenes koncertekkel lepik meg a rászoruló családokat. A Mészáros Csoport dolgozói aktívan is részt vesznek a MikulásGyár támogatásában: adománygyűjtéssel és önkéntes munkával segítik a rendezvényt – foglalta össze dr. Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatósági elnöke, a Mészáros Csoport vezetője.

Az Alexandra Kiadó a MikulásGyárral együtt azon ügyködik, hogy mindenki karácsonya varázslatos legyen. Kiadónk jóvoltából idén minden MikulásGyár ajándékcsomagba kerül egy csipetnyi varázslat, hiszen 35 ezer könyvet ajándékozunk a rászorulóknak. Emellett 30 négyzetméteres olvasósarokkal is készülnek a MikulásGyár helyszínén, ahol kicsik és nagyok egyaránt elmerülhetnek a mesék világában. Arra bátorítanak mindenkit, hogy csatlakozzon hozzájuk, olvasson fel a közönségnek, éljék át együtt a karácsony csodálatos pillanatait! Mindenkinek lehetőséget adnak: nagy örömmel várják azokat a gyerekeket is, akik szeretnék megosztani saját történeteiket a MikulásGyár közönségével. Végül de nem utolsósorban pedig az Alexandra Kiadó angyalkái elkészítették A Nagy MikulásGyár mesekönyvet, amely megvásárlása révén mindannyian tehetünk azért, hogy a leginkább rászorulók karácsonya is feledhetetlen legyen. Ünnepeljünk és ajándékozzunk együtt!

A szervezők mától december 21-én szombatig várják az adományokat minden nap 09 és 21 óra között a Millenárison, ahol több ezer m2-en minden a karácsonyról szól. A helyszínre látogatók minden péntek-szombat-vasárnap szórakoztató családi programokon vehetnek részt. A szervezők, a MikulásGyár Alapítvány és a Nakama&Partners idén is színes kínálattal készül: koncertek, gyermekszínházi előadások kézműves foglalkozások, táncház, közönségtalálkozók, olvasósarok várja a vendégeket.

Az első Hősök Hétvégéjén a kicsik nemcsak a filmekből ismert szuperhősökkel, hanem a mindennapok hőseivel is találkozhatnak: mentősök, tűzoltók, orvosok avatják be őket a szakma rejtelmeibe. A nyitóhétvégén fellép mások mellett Kasza Tibi, Radics Gigi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, lesz gyermekszínházi előadás és bűvészprodukció is.

A Millenáris mellett a ferencvárosi Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik adományaikat. Ismét gyűjtőpont lesz a József Attila színházi Aula, ahonnan az ajándékokat a színház december 20-án pénteken szállítja a Millenárisra.

A MikulásGyár támogatói az Antenna Hungária Zrt, a MAVIR Zrt, a Mészáros Csoport, az NKM Zrt és a Szerencsejáték Zrt, médiatámogatói az ATV, a tv2 és a femcafe.hu. Logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., amely az egyébként számára csúcsszezont jelentő időszakban biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába. A csomagokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR!

Szóljon hozzá!