ZETApress

hírportál

Nagyköveti sütemények

Nagykövetek sütöttek mézeskalácsot az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontján. Iain Lindsay brit nagykövet és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet az összefogás és az adakozás fontosságára hívták föl a figyelmet.

Idén is önkéntesek százai váltják egymást a szeretet.éhség. Adományponton, az Adventi Ünnep a Bazilikánál helyszínén. Hozzájuk csatlakozott Iain Lindsay brit nagykövet és vele Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, hogy együtt hívják föl a figyelmet az adakozás fontosságára, Magyarország legnagyobb összefogására. Az Egyesült Királyság nagykövetét elkísérte és a sütöde munkájába bekapcsolódott a nagykövetség több munkatársa is. A nagykövetek önkéntes munkájukkal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy amikor karácsonykor megajándékozzuk egymást, gondoljunk azokra is, akiknek nehéz körülmények között telnek az ünnepek és hívjuk a 1353-as adományvonalat, hiszen a felajánlásokból az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően valódi segítség lesz!

Adománybolt és látványsütöde az Adományponton

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén megnyílt Adománypont idén is két házikóból áll. Az adományboltban a népszerű szeretet.éhség. mézeskalácsszív emblémával díszített ajándékok mellett a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők által készített tárgyak is kaphatóak lesznek. A népszerű mézeskalácssütő szett, bögre, kötény mellett például a gyulai hajléktalan szálló lakói által készített dísz angyalkák, az átmeneti otthonában fűzött gyöngykarkötők és kerámia díszek, a gyermekrajzokat magában foglaló gyűrűk, vagy például a szervezet kastélyosdombói központjában készült adventi asztaldíszek is megvásárolhatók.

A másik házikóban működő mézeskalácsszív sütödében egészen karácsonyig váltják majd egymást a mézeskalácsszíveket készítő önkéntesek. Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének szimbólumaként is ismert kis szíveket azok az adományozók kapják majd köszönetként, akik a helyszínen adományoznak. A segélyszervezet Adománypontján idén is kizárólag pénzadományokat gyűjtenek a kihelyezett perselybe, sőt egy bankkártya terminál segítségével is! Bankkártyával adományozni a vásár egész területén lehetőség van: az árusoknál elhelyezett Hellopay terminálokon bankkártyával fizetők egyetlen mozdulattal hozzá tudják adni a végösszeghez a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.

Évek óta a Szent István téren rendezzük be a szeretet.éhség. kampány főhadiszállását. Az Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat meghitt hangulatával ideális helyszíne az adományozókkal való személyes találkozásnak – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Szóljon hozzá!