ZETApress

hírportál

Jubilál a MikulásGyár

November 29-én pénteken 15. alkalommal nyílik meg az ajándékozók előtt a MikulásGyár idén is a Millenárison. A régió egyik legnagyobb jótékonysági kezdeményezésének szervezői idén is színes családi programokkal, neves fellépőkkel várják az adományozókat. Fotóink Gazdag Éva felvételei.

A szervezők a délelőtti sajtótájékoztatón jelentették be, hogy november 29-től december 21-én szombatig immár 15. alkalommal gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Jáksó László, az esemény házigazdája elmondta, hogy ismét a Millenáris Parkban lesz a MikulásGyár főhadiszállása, ahol 09 és 21 óra között fogadják az adományozni vágyókat.

? A Millenáris Park csapata mindig szívesen áll olyan rendezvények mellé, amelynek központjában a legkisebbek állnak. Folyamatosan támogatunk árva és nehéz sorsú gyerekeket és sokszor segítjük a beteg gyerekeknek szánt adománygyűjtéseket is. Ezért adunk otthont idén is nagy örömmel a MikulásGyárnak ? mondta Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója. A Millenáris mellett a Lurdy Házban is várják a felajánlókat, hogy a pesti oldalon lakó ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak olyan helyszínt, ahol leadhatják csomagjaikat. A József Attila Színház előtere is gyűjtőponttá válik, a színház teljes mellszélességgel áll ? a tavalyi év után második alkalommal ? az akció mellé.

A sajtóeseményen Zsolnai Endre, a MikulásGyár alapítója közölte, hogy idén is a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezik meg a nagyszabású gyűjtőakciót. A partnercég praktikus szervezése lehetővé teszi, hogy a MikulásGyár teljes mértékben a karitatív munkára tud összpontosítani.

A kampányhoz idén is felkértek sztárokat, hogy ismertségükkel a programra és az adományozásra irányítsák a figyelmet, ők novembertől televíziós szpotokban és közösségi médiafelületeken népszerűsítik a kezdeményezést. Mások mellett idén az akciót támogatja Balázs Andi, Baronits Gábor, Csonka András, Dombi Rudolf, Dukai Regina, Fodor Rajmund, Győrfi Pál, Iszak Eszter, Király Viktor és Virág Anita, Kocsis Tibor, Kovács Kokó István, Kulcsár Edina és Csuti, Kucsera Gábor és Tápai Szabina, Marton Adrienn, Nagy Adri, Nagypál Krisztina, Szőcs Renáta, Tatár Csilla és Vastag Csaba.

A Magyar Posta Zrt. a Mikulásgyár stratégiai és logisztikai partnereként biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába, akik országszerte a rászorulókhoz juttatják el azokat. A Posta lehetőséget nyújt arra is, hogy az is adományozhasson, aki nem tudja személyesen elvinni ajándékát a MikulásGyárba. Az ország több postáján is ingyen feladhatók az adományok, csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy MIKULÁSGYÁR! A Magyar Posta Logisztika ingyen szállítja a csomagokat a karitatív akció helyszínére, illetve a Magyar Vöröskereszthez.

Az Alexandra Kiadó szolgáltatja a szellemi táplálékot az idei MikulásGyárban. Az ő munkájuknak köszönhetően készült el a MikulásGyár első saját könyve, a Nagy MikulásGyár mesekönyv, benne mintegy 100 gyönyörűen illusztrált mesével. Emellett nekik köszönhetően több, mint 35 ezer könyv kerül elajándékozásra. Matyi Alexandra, a cég ügyvezető igazgatója azt is elárulta, hogy ezen felül a kiadó külön olvasósarokkal készül a MikulásGyár nyitva tartása alatt, ahol szeretettel várják a kicsiket és nagyokat.

Az Antenna Hungária Zrt és a Szerencsejáték Zrt. a kezdeményezés főtámogatói mellé idén csatlakozott a Mészáros-csoport és az NKM Áramszolgáltató Zrt, míg a médiatámogatók ezúttal is az ATV, a tv2 és a Femcafé.hu. ? A Mészáros-csoport örömmel csatlakozott a MikulásGyár kiemelt támogatói köréhez, mert fontosnak érezzük a mély-szegénységben élő családok, különösen a gyermekek megsegítését. A MikulásGyárral történő együttműködésnek köszönhetően tovább szélesítjük azt a kört, amelyet a cégcsoport a társadalmi felelősségvállalás jegyében tesz évek óta a gyermekekért, a nehéz sorsú fiatalokért. Az anyagi támogatás mellett dolgozóink adománygyűjtéssel és önkéntes munkával is hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy idén még több rászoruló gyermek karácsonyfája alá juthasson ajándék ? nyilatkozta a cégcsoport képviseletében dr. Tóth Krisztina kommunikációs igazgató.

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékokat vár adományként. A szervezők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, stb.) van szükségük.

Szóljon hozzá!