ZETApress

hírportál

Fotósokat jutalmaztak

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. idén immár 2. alkalommal hirdette meg népszerű fotópályázatát, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény. Amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhettek a világ bármely pontjáról a Természetes fények és a Mesterséges fények kategóriákban.

A pályázat célja az volt, hogy a pályázók és érdeklődők a kreatív tartalom segítségével megismerjék az Electro-Coord környezettudatos törekvéseit, a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát, a résztvevő felek egymásra utaltságát. A díjazott alkotások és a többi pályamunka is megtekinthető lesz az Electro-Coord honlapján, valamint a Világítás Házában megnyitásra kerülő kiállításon egy hónapon át.

Az eredményhirdetésére és a díjátadóra ma délelőtt a Világítástechnikai Társaság újpesti székhelyén, a Világítás Háza Árpád úti bemutatótermében került sor. Az 1-2-3. helyezettek tizenöt, tíz és ötezer forintértékű Media Markt vásárlási utalvány kaptak, míg a különdíjasokat az oklevél mellé meghívják a 2020. februári LED-konferenciára is.

Nagy János, a zsűri elnöke, a Világítástechnikai Társaság elnöke elmondta, hogy 285 pályázótól 1101 alkotás érkezett, ami harminchárom százalékos növekedés az előző évhez képest. Magyarország minden részéből és a határon túlról is érkeztek pályaművek.

Arató András (Pain Harold) villamosmérnök, a zsűri tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezet védelmén túl fontos szempont a hosszú távú fenntarthatóság alapelveinek figyelembevétele is. A lámpahulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával egy fenntarthatóbb jövőt, élhetőbb környezetet teremtünk a jelen és a jövő nemzedékének.

A díjazottak

Természetes fények:
1. Krizák István: Romantika (Tolna)
2. Mesteri Balázs: Fényes üveggömbök (Pápa)
3. Vajda Noémi Krisztina: Élet (Pécs)
Különdíj Gáspárik Dezső: A szabadság fénye (Solymár)

Mesterséges fények:
1. Kelemen Sándor: Fényvillamos (Budapest)
2. Dudás Ágnes: Erzsi néni jó éjszakát kíván (Budapest)
3. Mohácsi Attila: Lámpa (Budapest)
Különdíj dr. Kelemen Nándor Richárd: Lámpagyújtogató (Budapest)

A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer üzemeltetésével az Electro-Coord Magyarország évről évre növeli a szelektíven begyűjtött hulladék mennyiségét. 2019-ben a hazánkban értékesített világítástechnikai termékek mennyiségéhez viszonyítva 65%-ra szeretnék növelni a keletkező hulladék visszagyűjtési arányát. Ezt csak úgy lehet elérni, ha mind a villanyszerelő szakma, mind a lakosság partner a szelektív gyűjtésben. A fotópályázattal a társaság egy újabb lehetőséget biztosított a társadalom egy széles csoportjának a környezettudatos élet és a természeti környezet megismerésére.

Szóljon hozzá!