ZETApress

hírportál

Zongorák a CASIO-tól

CASIO digitális zongorát kapott három népszerű magyar zenekar. A CASIO számára kiemelten fontos a hazai könnyű zenei élet támogatása, ezért három nagy-értékű digitális zongorát ajándékozott magyar zenekarok számára.

Az A38 hajón tartott hivatalos átadón a Fatal Error (Balázs Mihály) valamint a Maszkura és a Tücsökraj (Bíró Szabolcs) frontemberei 1-1 PX-S1000 típusú digitális zongorát vehettek át a CASIO magyarországi képviseletétől, a Kiscsillag (Lovasi András) pedig egy PX-S3000 hangszerrel frissíthette fel zenei eszköztárát a CASIO hazai disztribútora jóvoltából. A hangszereket Szabó Károly zenész mutatta be.

A készülékek együttes értéke meghaladja a 700 ezer forintot. ? A CASIO hosszas keresgélés után választotta ki a zenekarokat. Fontos szempont volt; hogy olyan együttesek kapják ezeket az eszközöket, akik mind zenei tudásuk, mind repertoárjuk tekintetében változatosak legyenek, hogy bemutathassák ezen hangszerek sokoldalúságát ? hívta fel a figyelmet az átadón Rutai Gergely, a CASIO hazai forgalmazójának marketingvezetője.

A Casio Computer Co 1957-ben alakult. A japán vállalat főleg szintetizátorairól, óráiról és számológépeiről ismert, de számos egyéb termék is megtalálható a kínálatukban. A japán gyártó 1994-től fényképezőgépeket és kamerákat is készít. A könnyűzenei világban a szintetizátoroknak kulcsszerep jut, a modern zene ipar egyik alaphangszerének számítanak mind a mai napig. A CASIO hangszerek hosszú évtizedek óta elérhetőek a hazai piacon. A Privia-család is már 15 éve gazdagítja tudásával a magyar zenészek és otthoni felhasználók muzikális repertoárját. A kezdő zenészektől a profi billentyűsökig mindenki megtalálhatja a számára értékben és tudásban hozzá legközelebb álló szintetizátorát vagy digitális zongoráját.

Mindkét készülék kompakt és futurisztikus dizájnnal és érintő panellel rendelkezik. A készülékek különlegessége, hogy az úgynevezett Smart Scaled Hammer Action billentyűzettel látták el őket. Ennek lényege, hogy a billentyűk leütése a valódi zongoráéhoz hasonló: a digitális zongoráik ugyanis az igazi zongorák kalapácsmechanizmusát szimulálják, mivel a készüléken található 88 billentyű elhelyezkedéstől függően eltérő súlyozással és leütéssel rendelkeznek. Mindkét modell Bluetooth- kapcsolattal rendelkezik, így az előadóknak kedvenc számaikat is megszólaltathatják a készüléken.

A PX-S1000 és a PX-S3000 új hangszórórendszerrel és új hangprocesszorral készül. Utóbbi akár 700 hang és 200-féle kíséret lejátszására is alkalmas. ? Ezek a CASIO digitális zongorák nemcsak modern, XXI. századi megoldásokat kínálnak, hanem kimagasló hangzással is rendelkeznek. Az előadók kétféle ? a teret betöltő, illetve csak a zongorista felé irányuló ? hangkép technológia közül választhatnak ? emelte ki Tompa István, a CASIO hangszerek termékmenedzsere.

Szóljon hozzá!