ZETApress

hírportál

Angyalföldi szerepcsere

Marosi Miklós építészA 77 éves Marosi Miklós Széchenyi- és Ybl-díjas építész, az MMA alelnöke kapta ma délután dr. Tóth József polgármestertől a XIII. Kerületi Építészeti-díjat. A győztes laudációját Tima Zoltán Ybl Miklós-díjas, Prima Primissima-díjas és Budapest Építészeti Nívódíjával kitüntetett építész olvasta fel.

A Radnóti Miklós Művelődési központbeli díjátadót a Fischer Annie Zeneiskola Allegretto Fuvola Együttese muzsikája színesítette. Az évenkénti korábbi hat Építészeti-díjat 2013-tól kezdődően dr. Finta József, Nagy Csaba, Bálint Imre, Kóris János, Szabó Tamás János és tavaly mint megírtuk: Tima Zoltán nyerték el. S miért írtam fentebb szerepcseréről? ? Mert a tavalyi díjazottat az idei díjazott laudálta 2018. október 04-én.

A díj a XIII. kerület közigazgatási területén az elmúlt 30 évben megépült, használatbavételi engedéllyel rendelkező kiemelkedő építészeti színvonalú épület tervezőjének elismerése, melynek odaítéléséről a kerületfejlesztési, építési ügyekért felelős bizottság dönt, és évente az október 1-jei Építészet Világnapjához kapcsolódva a polgármester adja át. A június 27-én átadott Klapka Központ terveit is a ma kitüntetett Marosi Miklós építész vezetésével a KÖZTI Zrt. készítette el. Az épületek és a tervek fotóit a RaM falain is megcsodálhattuk.

Szóljon hozzá!