ZETApress

hírportál

Kalauz a karrierhez

Kék könyvMegjelent a fiatal építészeknek szóló Trust your Architect! könyv. A kiadvány megjelenését a DVM group is támogatta ? tudatta Simon Orsolya marketing & PR menedzser.

Megjelent a Kortárs Építészeti Központ Trust your Architect! kiadványa, amely építészhallgatóknak segít megtalálni a diplomázás után leginkább nekik való pályautat. Az egyetemistáknak szóló kötetben a DVM group tizenkét munkatársa is bemutatja szakterületét, eddigi pályaívét és terveit. A nyomdából frissen kikerült könyvet a szerkesztők az összeállításban közreműködő építészek, interjúalanyok és a tanulmányok szerzői körében szeptember 9-én prezentálták a nagyközönségnek.

? A tehetségek felkarolása, a nekik való útmutatás elemi érdeke minden jövőbe invesztáló cégnek. Ez a kiadvány komoly segítség pályakezdő építészeknek, hiszen valós példákon keresztül mutatja be az építészképzésben rejlő lehetőségeket és pályamodelleket. Büszke vagyok a kötetben szereplő kollégáimra, hiszen bátran, energiától és ambícióktól fűtve valósítják meg álmaikat, ezzel színesítik és mélyítik a DVM group értékeit. Lenyűgöző a munkájuk iránti szeretetről és céljaikról olvasni; de ugyanilyen izgalmas a többi interjúalany karrierútját, motivációit és eredményeit megismerni. Remélem, a kiadvány felkelti a fiatal tehetségek érdeklődését DVM group Academy gyakornoki programunk iránt is, és kellő inspirációt nyújt számukra ahhoz, hogy felkeressenek minket ? mondta a könyvbemutató kapcsán Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere.

A KÉK legújabb kiadványa az azonos néven futó Trust your Architect! kerekasztalbeszélgetés-sorozat kiegészítéseként jött létre. A majd egy évig készült útikönyv célja, hogy megmutassa az építészszakma minél több területét a fiataloknak, végigvezetve őket a lehetőségek és pályautak rengetegében. A könyv két nagy fejezetre tagolódik: tanulmányokra és interjúkra. A tanulmányok statisztikai adatokon, és a KÉK kérdőíves felmérésén összegyűjtött információkon alapszanak. Ebből kiindulva tájékoztat a hazai és külföldi továbbképzési lehetőségekről, a nagyvárosok vizuális-kulturális közegéről és a szakmai szervezetekről. De szó esik az építészek körében fontos jogosultságok rendszeréről és arról, hogyan lehet felkészülni az álláskeresésre, munkahely-váltásra és a tudatos brandépítésre.

A könyv második fele interjúkon keresztül rajzol fel ötvenöt érdekes pályaképet. A megszólított építészekben egy a közös: mindannyian építészdiplomával a zsebükben próbálnak boldogulni a munka világában. Az ő történetükön keresztül mutatkozik meg igazán, mennyire szerteágazó tevékenységeket lehet végezni építészdiplomával kivitelezésben, klasszikus építészirodai tervezői munkákon dolgozva, vagy akár IT és design területen. Az interjúalanyok mesélnek a szakmai múltjukról, a jelen kihívásairól és a jövő lehetőségeiről. A Trust your Architect! könyv építészekről szól mindazoknak, akik valamilyen módon érintettek az épített környezet és a vizuális kultúra területén. A kiadványt ezért a szerzők ajánlják pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak, egyetemi hallgatóknak, sőt már végzett szakmagyakorlóknak is.

A DVM group hazánk egyik legkomplexebb építőipari szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportja 1995-ös megalapítása óta a magyar ingatlanszektor meghatározó szereplője. A portfólió elemei az építésztervezés, a projektmenedzsment, a környezetvédelmi szaktanácsadás és a generálkivitelezés. A DVM group 100%-ban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely közel 170 alkalmazottat foglalkoztat.

Szóljon hozzá!