ZETApress

hírportál

Teva-virágkocsi a gyógyítás jegyében

A Teva virágkocsija 2013-banIdén is saját virágkocsival vesz részt a Teva Gyógyszergyár Zrt. a nemzetközi hírű, immár ötvenedik Debreceni Virágkarneválon ? tudatták sajtósaik.

A társaság büszke rá, hogy a karnevál történetében a Teva indította eddig a legtöbb virágkocsit. Ez pedig tökéletesen szimbolizálja: ahogy a karnevál állandó szereplőjévé vált a Teva, úgy lett a város és a régió meghatározó vállalata a Debrecenben több mint 1500 embernek munkát adó gyógyszergyár.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. küldetésénél maradva olyan virágkocsit álmodott az augusztus 20-i felvonulásra, amely a gyógyítás iránti múlhatatlan elkötelezettségét szimbolizálja. Kedves tabletta-, fiola-, valamint tubusfigurák sietnek helyrehozni a törött Miska-kancsót, amelynek jellegzetes motívuma a gyógyítást és az egészséget szimbolizáló kígyó. A kompozíció pontosan jelképezi a Teva elkötelezettségét a gyógyítás iránt, miként a virágkocsin megformált figurák gyógyítják a törött Miska-kancsót.

A különleges virágkocsi elkészítése során mintegy 70 négyzetméternyi díszíthető felületre helyeznek el körülbelül 40 ezer fej dáliát, amelyek a hollandiai Zundert városából és az annak környékén lévő településekről érkeznek. A virágkocsi tervezési és kivitelezési (statikai munkák, szobrászat, virágkötészet) munkálatai több hónapot ölelnek fel, melynek talán a legizgalmasabb fázisa egy nappal a karnevál előtt, augusztus 19-én lesz. Akkor kerülnek fel a dáliák a kocsira, amely másnap a 6 km hosszú karneváli menetben lesz látható.

A gyógyszergyár a nemzetközi hírű rendezvény meghatározó szereplőjeként büszkén jelenti be: senki más nem indított eddig több virágkocsit a karneválon, mint a Teva. Ez is jól mutatja azt, hogy milyen szorosan összefonódik a Teva Gyógyszergyár Zrt. és Debrecen élete. Ahogy a karneváli hangulat átjárja az utcákat, úgy szövi át a hétköznapokat a Teva és a város megannyi együttműködése, legyen szó a Debreceni Egyetemen szakképzéseiről, a Vegyipari Szakgimnázium Teva-osztályáról vagy épp a gyárban gyakorlatra fogadott hallgatókról. És ahogy Debrecen stratégiai gyártóhelye, K+F központja a gyógyszergyártónak, úgy meghatározó cége a városnak és a régiónak a Debrecenben több mint 1500 embernek munkát adót Teva.

A Teváról

Magyarországon a Teva több mint 25 éve van jelen a hazai gyógyszerpiac egyik vezető vállalataként, amely Debrecen és környéke egyik legjelentősebb munkaadója. Küldetésünk, hogy számos betegség terápiájában alkalmazható, magas színvonalú gyógyszer-hatóanyagokat és késztermékeket fejlesszünk ki és állítsunk elő, ezzel segítve a betegeket abban, hogy jobb és egészségesebb életet élhessenek. Világszerte közel 45 ezer munkatársunk összehangolt munkájának köszönhetően mára a világ legnagyobb generikus-gyógyszergyártójává váltunk. Termékportfóliónkban több mint 1800 molekula szerepel, és 2018-ban globálisan 550-nél több terápiás megoldást kínáltunk. Vállalatunknak több mint 30 országban van gyártóhelye, és 18 országban kutatás-fejlesztési központja. Közülük Magyarország kiemelten fontos a globális gyártás és kutatás-fejlesztés szempontjából. A debreceni gyógyszer- és alapanyaggyártó üzem rendkívül jelentős szerepet játszik az európai piacon, évente közel 10 milliárd doboz terméket állít elő. A Teva magyarországi gyártóüzemei európai, amerikai és további piacokra is exportálnak, ezzel munkát adva kétezer hazai munkavállalónak.

Szóljon hozzá!