ZETApress

hírportál

Csak egy az Év Játéka

Csak egy nyerte a 2019-es Spiel des Jahres díjat! 2019-ben a családi kategóriában a német Év Játéka (Spiel des Jahres) díjat a Just One nyerte, melyet Csak egy címen a Gémklub adott ki magyarul ? tudatta Éllő Nicolette, a kiadó marketing és kommunikációs vezetője.

A három partijáték-jelölt közül az a kooperatív társasjáték nyert, amelyben a játékosoknak csapatként kell minél több szót kitalálnia. A soron következő játékosnak a többi játékos egy-egy szót írhat fel a letörölhető táblácskájára, amely az aktuális szókártya egyik szavára mutat. Ha ketten vagy többen írják fel ugyanazt a szót, azokat le kell törölni, mielőtt a soron lévő játékos megnézhette volna.

Szenzációs a játékélmény: mindenkinek a legkézenfekvőbb utalás jut először eszébe? aztán a második és harmadik? És máris elkezdenek kattogni az agyak: írjam az egyik egyértelmű utalást, ami biztosan segít, vagy valaki más úgyis ezt fogja leírni, szóval találjak ki valami csavarosat? Nálunk egyből beindultak az agyak: amikor az ablak szóra nem a nyílászárót, a nyitást, hanem a zsiráfot írtuk, vagy amikor a hó esetén nemcsak a tél és a csapadék szavak kerültek a táblára, hanem a gyí és az állj is.

Miért Év Játéka és miért családi?

A Csak egy óriási erénye, hogy két pillanat alatt be lehet vele vonni a társasjátékozásba olyanokat is, akik nem szoktak társasjátékozni. De a gyakorlott játékosok is élvezik a fenti mélységek miatt. Ráadásul egy perc szabálymagyarázat után bárki azonnal belefoghat a játékba.

A Csak egy, mely néhány hete jelent meg magyarul lett 2019-ben az Év Játéka. A korábbi években is sorra a Gémklub társasjáték-kiadó által magyar nyelven megjelentetett játékok nyerték el ezt a rangos nemzetközi díjat: 2018-ban az Azul, 2017-ben a Kingdomino és 2016-ban a Fedőnevek. Ajánljunk a díjazott modern társasjátékokat azoknak is, akik már aktív társasjátékosok és azoknak is, akik most ismerkednek vagy ismerkednek újra a társasjátékokkal. A játék élmény!

Szóljon hozzá!