ZETApress

hírportál

Vállvetve apával

Bedő Imre klubalapítóAz édesapákat ünnepeljük a Vállvetve Apával Napon! Apák napi hagyományt teremt a Férfiak Klubja! ? tudtuk meg délután a Paulay Ede utca 65-beli GRANTIS Hungary Zrt-ben.

A sajtótájékoztató résztvevői: dr. Beneda Attila, az EMMI családpolitikáért felelős helyettes államtitkára; Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója; Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke és Sebestyén András, a GRANTIS Hungary Zrt. vezérigazgatója voltak.

Több mint ötven cég csatlakozott a Férfiak Klubja kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy a társadalmi szervezet tradíciót vezessen be hazánkba: vigyék magukkal az édesapák gyereküket a munkahelyükre! A nagy sikerű Vállvetve Apával programot idén közvetlenül apák napját követő hétfőn, immár 2. alkalommal tartják meg.

A kezdeményezés lényege, hogy a manapság meghonosodó apák napjára, új hagyomány megteremtésével, az édesapák felejthetetlen ajándékot kapjanak. A független társadalmi szervezet célja, hogy legyen a Vállvetve Apával Nap egy ünnep, amikor beviszik gyermekeiket a titkos világukba, a felnőttek játszóterére ? a munkahelyeikre. Ezáltal az apa és gyereke minőségi időt tölthetnek együtt, a lányok-fiúk megismerhetik, mivel tevékenykedik az édesapjuk. A Vállvetve Apával Nap hiánypótló kezdeményezés nemzetgazdasági szempontból is, nem lehet ugyanis eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol valódi munka folyik. Apáknak és gyermekeiknek, munkáltatóknak és munkahelyi közösségeknek egyaránt páratlan lehetőség ez a program! Ezen a napon a szervezet egyik partnercége konkrétan bemutatja, hogyan is működik ez a nap!

? Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepe van az apáknak a gyerekeik felnevelésében. Világos volt előttünk, hogy az apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Mindez nem volt kérdéses, viszont nagyon sokat gondolkodtunk, hogy milyen tartalommal töltsük meg ezt a napot. Legyen ez az apához való mély kötődés ünnepe, hol máshol, mint az apa titkos életét jelentő munkahelyen. Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nemcsak alkalmazottként, hanem emberként is tekintenek a munkatársakra. Fontos, hogy az apáknak adunk külön lehetőséget, hisz anyával többet vannak a gyerekek, és a férfiakat is frusztrálja, ha mindkét nemű szülő beviheti a gyermeket, és így összehasonlíthatóvá válnak az anyákkal. Azért kötöttük apák napjához, hogy az apák külön szerezhessék meg feleségük, kolléganőik megbecsülését, és szerezzenek gyermekeik számára örök életre szóló élményt. Kell ennél nagyobb ajándék? ? mondta el Bedő Imre, a Vállvetve Apával programot elindító Férfiak Klubja alapítója arról, hogy miért is olyan lényeges ez az akció.

Szóljon hozzá!