ZETApress

hírportál

Donauinselfest Bécsben

Donauinselfest Andreas Jakwerth felvételénIdén a nőkre épít a bécsi Duna-sziget Fesztivál. Évről-évre több mint hárommillió látogatót vonz Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja, a Donauinselfest, amit idén június 21-e és 23-a között immár 36. alkalommal rendeznek meg az osztrák fővárosban.

A szervezők 2019-ben is mintegy 1500 előadóval, 13 színpaddal és 600 órányi programmal várják az érdeklődőket. A fesztivál programjában nagyobb szerepet kap a női nem ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk Andreas Jakwerth felvétele.

A háromnapos rendezvényt a sokszínűség jellemzi, ahol mindenki megtalálhatja a zenei ízlésének megfelelő koncertet az alternatív rocktól kezdve a kabarén át egészen a heavy metálig. A bécsi Duna-sziget ezúttal is az osztrák zenétől lesz hangos, a fellépők több mint 80 százaléka a piros-fehér-piros zenei kultúrát képviseli. Fellép többek között Wolfgang Wolferl Ambros, az austropop atyja és Eva Maria Marold kabaré-énekesnő is. A hazai előadók mellett természetesen külföldi sztárokat is várnak: színpadra lép a Mando Diao népszerű svéd alternatívrock-együttes; Alice Merton német-ír énekesnő; a főként tropical house műfajban alkotó német DJ Felix Jaehn és Chefboss, a dancehall német képviselője is.

A fesztivál idén különösen nagy hangsúlyt fektet a női előadóművészek támogatására. Az Ebner-Eschenbach Area nevű színpadon csakis nők játszanak majd: itt lép fel az osztrák Virginia Ernst, a Die Kernölamazonen nevű kabaréduó és Birgit Denk énekesnő is. A lányoknak ennél a színpadnál külön programokat is szerveznek, délutánonként kézilabdázhatnak, illetve műszaki és kutatási workshopokon vehetnek részt. Persze a koncertekről a férfiak sincsenek kitiltva.

Az ingyenes zenei programok mellett változatos szabadidős- és sportprogramokkal is készülnek a szervezők. A bevállalósabbak kipróbálhatják a bagjumpot, amivel megtapasztalhatják a szabadesés élményét, de lesz slam poetry és karaokeshow is. Emellett számos családi- és gyermekprogram közül lehet válogatni, míg a finom ételekről a gasztronómiai stand, valamint a gasztro-zóna gondoskodik majd. A 36. Duna-sziget Fesztivál június 21-én péntektől 23-án vasárnapig várja a fesztiválozókat. A részletes program idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!