ZETApress

hírportál

Vass Enikő a bécsi döntőben

Átadták a Siemens Press Award 2019 nemzetközi újságírói díjait. Több mint 220 cikket nyújtottak be A városok, az ipar és az energia jövője témában. A regionális verseny döntőjében Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte hazánkat. A nyertes pályamunkák Horvátországból, Romániából és Ausztriából érkeztek.

Kihirdették a Siemens Press Award 2019 regionális újságírói pályázatának nyerteseit: június 4-én kedden a bécsi Siemens Cityben tartott gálaest keretében átadták a tizenegy résztvevő ország versenyzőiből kiválasztott három legjobb újságírónak járó díjakat. A résztvevő országok képviselőiből összeállított szakértő zsűri döntése alapján az idei közép- és délkelet-európai sajtódíj nyertesei: Marina Pavlic Horvátországból, a Mreza-ban megjelent cikkéért; Adrian Mihaltanu Romániából, a pressone.ro portálon megjelent munkájáért, valamint Christian Lenoble az osztrák i-presse-ben megjelent publikációjáért. A regionális pályázatra 14 országból, összesen 220 cikket nyújtottak be. Magyarországot Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat? című munkájával.

Michael Braun, a Siemens Ausztria külső és belső kommunikációért felelős vezetője kiemelte: A digitalizáció megváltoztatja a városainkat, azt, ahogyan dolgozunk, sőt hatással van még a magánéletünkre is. Előfordul azonban, hogy ez a változás időnként ellenérzéseket és szkepticizmust vált ki. A pályázattal az volt a célunk, hogy olyan riportokat mutassunk be, amelyek a nagyközönség számára jól érthető módon értelmezik, elmagyarázzák és ismertetik ezt a változó helyzetet.

A Siemens 4. alkalommal szervezte meg a közép- és délkelet-európai országok újságírói pályázatát. A versenyt tizenkét kelet- és délkelet-európai országban hirdették meg: Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Magyarországon, Izraelben, Ukrajnában és Ausztriában. A Siemens Press Award 2019 nyertesei:

Marina Pavlic: Az okos városok okos megvalósítása. MREŽA, Horvátország

Adrian Mihaltianu: A XXI. századi munkás: A rabszolgaságtól a robotkarokig. pressone.ro, Románia

Christian Lenoble: A prognózis találkozik a jövővel. i-presse, Ausztria

Siemens ? Több mint 130 éve Magyarországon

A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár több mint 170 éve. A vállalat világszerte az energiatermelés és -elosztás, az épületek intelligens infrastruktúrája, az energia elosztási rendszerek, valamint az automatizálás és a digitalizáció területére fókuszál. A Siemens a személy- és teherszállítási szolgáltatások világszintű fejlesztéséhez az önálló vállalatként működő Siemens Mobilityn keresztül járul hozzá, amely a vasúti és közúti közlekedés terén az intelligens mobilitási megoldások egyik vezető szállítója.

A tőzsdén jegyzett Siemens Healthineers és Siemens Gamesa Renewable Energy társaságok többségi tulajdonosaként a vállalat világszerte a vezető szállítók közé tartozik az orvostechnikai és digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint a szárazföldi és tengeri szélenergia-termelés környezetbarát megoldásai területén is. A 2018. szeptember 30-án zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,1 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 379 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte.

Magyarországon a Siemens 1887-ben, az első budapesti villamosvonal megépítésekor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A Siemens-csoport tagja a Siemens Zrt. mellett az evosoft Hungary Kft, a Mentor Graphics Magyarország Kft, a Siemens Gamesa Renewable Energy Kft, a Siemens Healthcare Kft. és a Siemens Mobility Kft, mely vállalatok összesen több mint 3800 munkatársat foglalkoztatnak, valamint a hazai csoporthoz tartozik a Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. is ? tudatta Fehér Emma, a Café PR munkatársa.

Szóljon hozzá!