ZETApress

hírportál

Eurómilliók zöldítésre

Bécsi fák Christian Fürthner, Stadtwienmarketing felvételénRendkívüli költségvetést fogadott el Bécs, hogy fákat ültessen. Az osztrák főváros nyolcmillió eurós költségvetést határozott meg utcáinak és tereinek zöldítésére. Már most 480 ezer fa található Bécs területén, számuk a plusz keretnek köszönhetően most jelentősen megnövekedhet ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Az idei évben elkezdődött Bécs utcáinak és tereinek zöldebbé varázsolása. A határozatot a bécsi közgyűlés hozta meg május 28-án. A program keretein belül nyolcmillió euró áll rendelkezésre fák ültetésére. A tervek szerint platánfákkal, szilfákkal és kőrisfákkal fogják beültetni a közterület jelentős részét városszerte. A keretösszeget szétosztják Bécs kerületei között, akik jövő év végéig gazdálkodhatnak belőle. Többek között Ottakringben, a második kerületben és a Favoriten negyedben nő majd a zöldterület nagysága.

Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok közleménye szerint már most több mint 480 ezer fa található Bécsben. Az újabb fatelepítésekkel az egyre forróbb nyári hónapok ellen küzd a város, hisz az utóbbi négy évtizedben 2 Celsius-fokkal nőtt az osztrák fővárosban az átlaghőmérséklet. Birgit Hebein, Bécs város megbízott alpolgármestere, az osztrák Zöldek politikusa is örült a rendeletnek: Ezzel az intézkedéssel a klímavédelemnek még nagyobb jelentőséget tulajdonítunk és ezáltal a várost még élhetőbbé tesszük! ? mondta.

Szóljon hozzá!