ZETApress

hírportál

Villamosvezetés rész-munkaidőben

Villamosvezetőnő BécsbenMár rész-munkaidőben is lehet villamost vezetni Bécsben ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. A részmunkaidős dolgozók a reggeli és délutáni csúcs-időszakokban jelentenek majd nagy segítséget. Fotónk Wiener Linien / Christoph H. Breneis felvétele.

Mostantól rész-munkaidőben is alkalmaz villamosvezetőket a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien. A részmunkaidős villamosvezetők főként a reggeli és délutáni csúcsidőben, valamint nagy-rendezvények előtt és után jelenthetnek nagy segítséget a hagyományos óraszámban dolgozó kollégáik számára. Ráadásul akkor is bevethetők, ha hirtelen megbetegszik valaki. Hetente háromszor, minimum heti 12 óra a munkaideje a részmunkaidős villamosvezetőknek Bécsben, akik önkéntes alapon természetesen ennél több munkaórát is teljesíthetnek. A beosztásokat előzetesen egyeztetik a munkavállalóval, így alkalmazkodni tudnak mindenki egyéb kötelezettségéhez.

Az új lehetőséggel elsősorban a kisgyerekesekre és a diákokra számít a Bécsi Közlekedési Vállalat, akik így könnyeben össze tudják egyeztetni a családot, illetve a tanulást a munkával. A részmunkaidős villamosvezetők ugyanazt az alapos képzést kapják, mint azok, akik teljes munkaidőben vállalják a feladatot. A vezetési gyakorlat mellett megismerik a járművek és az útvonal műszaki jellemzőit, illetve megtanulják, miként kell bánni az utasokkal. Az első kurzusok június közepén indulnak. A részmunkaidős járművezető egyébként nem új-keletű foglalkoztatási forma a Wiener Liniennél: a metróvezetőket február óta erősítik részmunkaidős kollégák.

Szóljon hozzá!