ZETApress

hírportál

Megkóstolni Ausztriát

Ínyencfesztivál a bécsi StadtparkbanHárom napon át az osztrák tartományok legfinomabb specialitásaiban tobzódhat, aki május 10-12-e között ellátogat Bécsbe, a Genuss-Festivalra. Fadézsában érlelt fehér szalonna, champagne-rozskenyér, szőlőhegyi barack-mousse, bécsi kézműves sörök és minden, mi szem-szájnak ingere.

Turistáknak, családoknak, ínyenceknek és szakértőknek egyaránt szól a bécsi Ínyencfesztivál (Genuss-Festival), amelyet 12. alkalommal rendez meg a Kuratorium Kulinarisches Erbe Österreich és a Stadt Wien Marketing ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk Kulinarisches Erbe Österreich / Rita Newmann felvétele.

Az Ausztria kulináris kínálatát felvonultató háromnapos rendezvényen összesen 190 manufaktúra és osztrák termelő mutatkozik be a bécsi Stadtparkban. Az elegáns sátraknál és rusztikus standoknál olyan finomságok várják az érdeklődőket mint a fadézsában érlelt fehér szalonna az Innviertelből, a champagne-rozsból készült kenyér a Waldviertelből, a pinzgaui magashegyi legelőkről származó fűszernövényes sajt vagy a stájer szőlőhegyi barack-mousse. De nemcsak étel-, de italfronton is hasonló különlegességek várják azokat, akik meg akarják kóstolni Ausztriát: bécsi kézműves sörök, pezsgők vagy a tiroli tarlórépából készült pálinka, a Wildschönauer Krautinger.

Az Ínyencfesztivál keretében külön díjjal jutalmazzák azokat a kiállítókat, akik nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem aktívan tesznek is érte, és odafigyelnek arra, milyen hatással van a termelői tevékenységük a környezetre.

Szóljon hozzá!