ZETApress

hírportál

Indul a bécsi fagyi-szezon

Bécsi fagyi tölcsérbenTiramisu, virágok és gyerekek. A szép idő beköszöntével a napokban hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző virágok, tiramisu, gyerekeknek szánt kreációk és variegato-fagyik dominálják az osztrák cukrászdák fagylaltpultjait ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Eldördült a startpisztoly az osztrák főváros fagylaltárusai számára: március 19-én hivatalosan is megnyitották a szezont, amely rögtön egy világnappal kezdődik. 2013 óta ugyanis március 24-én tartják az Európai kézműves fagylalt napját. 2019 európai fagylaltjának a tiramisut választották, amelyet ezen a napon Thomas Infanti, a Gelato Tiramisu Italian Cup győztesének receptje alapján készítenek el és kínálnak Európa-szerte.

Ausztriában még két különleges fagylalthétre készül az akcióban résztvevő 340 fagylaltozó. Az elsőt május 13-19-e között (hétfőtől vasárnapig) tartják, virágokkal a főszerepben. Ebben az időszakban bodzavirággal, rózsaszirmokkal és ibolyával megbolondított régi ízek és új, virágos kreációk várják a fagylaltok szerelmeseit. A második fagylalthéten ? június 17-23-e között ? a fagylaltozók törzsvendégei, a gyerekek állnak majd a középpontban. Nekik az édességes polcokról már jól ismert kedvencek ? csoki-banán, pillecukor, egyszarvú- és kekszfagyi ? hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.

Általános trend ? akárcsak Magyarországon ?, hogy egyre népszerűbbek a variegato-fagylaltok. Ilyenkor különböző gyümölcsszószokat, illetve csokoládé-, karamell- vagy egyéb szirupokat forgatnak a masszába, így a fagylalt márványos hatást kelt.

Szóljon hozzá!