ZETApress

hírportál

Valentin-nap Bécsben

Bécsben már nemcsak a szerelmeseké a Valentin-nap. Mivel egyre nagyobb rá az igény, másoknak is kínálnak programokat február 14-én. A szinglik szabadulószobában és néma randin ismerkedhetnek, az ünnep gyűlölői pedig Anti-Valentin-napi partin bulizhatnak ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A Bécsi Gazdasági Kamara felmérése szerint a bécsiek harmada lepi meg kedvesét Valentin-nap alkalmából. Noha a legtöbben valamilyen klasszikus ajándékkal ? virággal (60%), édességgel (25%), parfümmel (11%), ékszerrel (7%) ? kedveskednek párjuknak, népszerűek a romantikus vacsorák és a páros belépők is a különböző múzeumokba, állatkertekbe, ahol rendszerint a szerelemhez kapcsolódó tárlatvezetésekkel várják a párokat. A Schönbrunni Állatkertben például az állatok szerelmi életéről tudhatnak meg érdekességeket a séta résztvevői, a Kunst Haus Wienben pedig In Love with Still Lifes címmel tartanak tárlatvezetést.

Azonban nem csak a szerelmespároknak tartogat izgalmas programokat a Valentin-nap Bécsben. A First Escape például kifejezetten szinglik számára kínál turnusokat ezen a napon. Online jelentkezést követően egyedülállókból válogatják össze a csapatokat, akiknek ki kell jutniuk a szabadulószobákból.

A Café Edisonban néma randi keretében kereshetnek párt az egyedülállók. Itt szavak nélkül, pillantásokkal, érintésekkel ismerkednek a résztvevők, akiknek különböző feladatokat kell végrehajtaniuk. Például tükröt tartanak egymásnak ? a másik mozdulatait kell utánozni ?, vagy mélyen egymás szemébe néznek. A párok folyamatosan változnak, hogy mindenki találkozhasson mindenkivel.

Annak sem kell otthon ülnie, aki gyűlöli ezt a napot: ők Anti-Valentines-Partin bulizhatnak a Loftban. Egy bokszzsákon vezethetik le minden szívfájdalmukat, majd olyan italkreációkkal koccinthatnak a saját egészségükre, mint a Tinder me vagy a Love Consultant.

Szóljon hozzá!