ZETApress

hírportál

Új rendezvénycsarnoka lesz Bécsnek

2024-re készül el és húszezer látogató befogadására lesz alkalmas az osztrák főváros új, többfunkciós rendezvénycsarnoka. A Wien Holding-Arena Bécs III. kerületében épül fel 250 millió euróból ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Nyugdíjba küldi az osztrák főváros a magyarok körében is ismert koncert- és rendezvénycsarnokát, a Stadthallét. A ’60-as évekből származó épület ugyanis felújításra szorul és már nem igazán felel meg a modern rendezvény-szervezés elvárásainak. A jövőben, a modernizálást követően, kisebb kulturális és sport-rendezvényeknek ad otthont, illetve a tömegsportot szolgálja majd. A hatalmas tömegeket vonzó koncerteket, szórakoztató- és show-műsorokat valamint sportrendezvényeket 2024-től egy új, húszezer fős multifunkcionális csarnokban tartják majd. Az egyelőre Wien Holding-Arena munkanéven emlegetett rendezvényközpont helyét a napokban választotta ki egy szakmai zsűri: Bécs III. kerületében, Neu Marxban építik fel egy 45 ezer m2-es területen.

A telek Bécs város tulajdonában van, és kétfordulós eljárás keretében választották ki. Először a tíz lehetséges helyszínt tartalmazó listát szűkítette le a szakértőkből álló zsűri háromra, majd a versenyben maradó Dusika-Stadiont, Donaufeldet és Neu Marxot értékelték olyan szempontok szerint mint a közlekedés, a környezet, a tulajdoni viszonyok és a megvalósíthatóság. Az új rendezvénycsarnokra 2019 második felében írják ki a tervpályázatot és a szükséges engedélyek beszerzése után várhatóan 2021-ben kezdik el építeni. Az első koncerteket 2024-ben tarthatják itt. A beruházás volumene ? 2019-es árakon számolva ? maximum 250 millió euró lehet. A város évi 130 rendezvénnyel és mintegy egymillió látogatóval számol. Céljuk, hogy az új létesítmény bekerüljön Európa három legfelkapottabb rendezvényhelyszíne közé.

Szóljon hozzá!