ZETApress

hírportál

Új katamarán jár Bécs és Pozsony között

Az új Twin City Liner BécsbenAz Egyesült Királysághoz tartozó Wight-szigeten készült az a pompás katamarán, amely március végétől közlekedik Bécs és Pozsony között. Az új Twin City Lineren 250 utasnak van hely, a két város közti távot 75 perc alatt teszi meg ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Az osztrák és a szlovák fővárost 2006 óta köti össze menetrend szerinti hajójárat, eddig összesen 1,7 millióan utaztak a Twin City Liner nevű katamaránon. Tavaly 145 ezren tették meg a Bécs és Pozsony közti távot a Dunán. Az új hajózási szezonban, március 29-én péntektől pedig még kényelmesebben utazhatnak. Ekkortól áll ugyanis szolgálatba az a vadonatúj gyors-katamarán, amely a Wight-szigeten található Cowes-i hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. A 250 utas szállítására alkalmas hajó hétmillió euróba került és 2017 októberében kezdték el építeni. A modern, rendkívül áramvonalas felépítésű járműhöz 25 tonna alumíniumot és 60 négyzetméternyi ablaküveget használtak fel.

Az új Twin City Liner január 11-én pénteken kezdte meg útját Bécsbe, amelynek során 270 tengeri mérföldet tett meg, 63-szor zsilipelt és 1600 kilométeren át hajózott holland, német és osztrák folyókon, hogy tizenöt nappal később kiköthessen a bécsi Wien Freudenau kikötőben. A hajó ? évszaktól függően ? naponta egyszer vagy többször közlekedik, Bécsben a Schwedenplatznál található Schiffstation City hajóállomásról indul. A szezon kezdetéig hátralévő időben számos próbaút vár a hajóra, amelyek során nemcsak tesztelik a katamaránt, de a személyzete is tökéletesen megszokhatja. Ezen kívül befejezik a villanyszerelési munkákat, bekötik az utasok számára a wifit és beépítik a büfé technikáját. Fotónk PID / David Bohmann felvétele.

Szóljon hozzá!