ZETApress

hírportál

Afrikával az AIDS Világnapján

Afrika Napok 2018Forró hangulattal és még égetőbb témákkal várjuk az AIDS Világnapján kezdődő Afrika Napokon. Az Afrikáért Alapítvány által szervezett kétnapos esemény az egészségügy és a lakhatás témája köré összpontosul, a kerekasztal-beszélgetéseken kitérve a globális-lokális kérdésekre is ma és holnap a Dürer Rendezvényházban.

Az eseményt Kurucz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztály-vezetője nyitja meg France Mutomboval, az Afrikáért Alapítvány elnökével közösen ma 11 órakor. Olyan témákkal fognak foglalkozni szakértőink és előadóink többek között, hogy a világon gyakorlatilag minden 7. ember hajléktalan, nincs biztos lakhatása; több száz olyan ország van, ahol a nők földhöz és lakhatáshoz való joga nem egyenlő a férfiakéval, például ha nincs élő férfi rokona, elveszíti az otthonát; milyen mélységek és magasságok történnek egy kongói orvosi misszió alatt; 75 millió forintból készül az alapítvány kórházat építeni Kongóban és mi köze van a mobiltelefonnak a gorillákhoz?

A színes és aktuális témák mellett rengeteg szórakoztató programmal is készülünk, így megismerkedhet az afrikai zene-, és tánckultúra magyar képviselői előadásaival is, de számos filmvetítést is tartunk. A részletes programot Facebook-oldalukon találjuk. A részvétel a nagyközönség számára ingyenes. A rendezvény az Európai Unió támogatásával valósul meg, a Teremtsünk biztos lakhatást! projekt keretében. Találkozzunk az Afrika Napokon! ? kéri Pesti Viktória.

Szóljon hozzá!