ZETApress

hírportál

Folytatja terjeszkedését az Apollo Tyres

Alapkőletétel IndiábanMég zajlik a zöldmezős beruházás Gyöngyöshalászon, de az Apollo Tyres már egy újabb gyáregység építését kezdi meg, ezúttal Indiában. Az Apollo Tyres hetedik gyárának alapkő-letételére a napokban került sor, a beruházás első fázisára átszámolva több mint 73 milliárd forintot, illetve 237 millió eurót költenek.

A világszínvonalú üzemet India délkeleti részén, Andhra Pradesh államban építik fel, 81 hektáron. Összehasonlításul: Gyöngyöshalászon a gyár 72 hektáron épül fel, a magyar beruházás értéke 475 millió euró ? tudatta Tengelits András, az Avantgarde Group vezető PR tanácsadója.

Az új indiai gyár építése ebben a félévben kezdődik meg, az első abroncsok pedig az ezt követő 24 hónapban gördülnek le a gyártósorról. A piaci igényekkel összhangban először a személygépjármű-abroncsok gyártását kezdik meg, ezt követi majd a többi termékkategória. ? Rendkívül örülök, hogy a Chennaiban, illetve a legutóbb Magyarországon létrehozott világszínvonalú üzemek után a következő csúcstechnológiás gyárnak Andhra Pradesh adhat otthont, közvetlenül 700 új munkahelyet teremtve ? mondta az indiai állam miniszterelnöke, Shri N Chandrababu Naidu.

? Csúcstechnológiás gyárunk tervezése során figyelembe vettük, hogy milyen kapacitásbővítésre lesz szükségünk Indiában a következő 5 évben, illetve az azt követő időszakban. A helyi kormányzattal kitűnő az együttműködés és biztosak vagyunk abban, hogy ez az építkezés, illetve a gyár működtetése során is így marad. Felelős vállalatként pedig különösen örülünk annak, hogy a térség gazdasági fejlődését, céljait támogathatjuk ? mondta Onkar S Kanwar, az Apollo Tyres elnöke az alapkőletétel kapcsán. Az Apollo Tyres jelenleg 4 gyártóbázissal rendelkezik Indiában, egy-egy üzemmel pedig Hollandiában és Magyarországon is jelen van.

Az Apollo Tyres (Hungary) Kft.

Az Apollo Tyres egy nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat, amely Indiában, Hollandiában és Magyarországon rendelkezik gyárakkal. A gyöngyöshalászi üzemet 2017 áprilisában adták át, a termelés fokozatosan indul. Ha a gyár eléri teljes kapacitását, évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanevek alatt hozza forgalomba. Az Apollo India egyik vezető márkája, míg a Vredestein egy európai prémium márka. A vállalat termékeit több mint száz országban forgalmazzák a viszonteladói hálózaton keresztül.

Szóljon hozzá!