ZETApress

hírportál

Karácsonyvárás Bécsben

Wiener Weihnachtstraum 1Hamarosan nyitnak az adventi vásárok Bécsben. Az osztrák fővárosban lázasan folynak az adventi időszakra való előkészületek, hiszen november 17-én pénteken megnyitja kapuit a Városháza téren a Bécsi Karácsonyi Álom (Wiener Weihnachtstraum). A 2017-es téli szezonban összesen húsz karácsonyi vásárral és ezer standdal várják a Bécsbe látogatókat.

Mézeskalács, kandírozott gyümölcs, forralt bor és puncs illata: e szavak olvasása közben kinek ne jutna eszébe a karácsonyi vásárok hangulata. Az immár 2004 óta minden évben megrendezésre kerülő és tradícióvá vált, Városháza téren található Bécsi karácsonyi vásár (Wiener Christkindlmarkt), bő két héten belül, november 17-én ismét megnyitja a kapuit a látogatók előtt ? tudatta az Eurocomm-PR. Fotóink a Stadt Wien Marketing felvételei.

Az előző évben minőségi változáson átesett, csaknem 150 standból álló Bécsi Karácsonyi Álom (Wiener Weihnachtstraum) kicsiknek és nagyoknak egyaránt meghatározó élményt nyújt. A kulináris élmények mellett a Városháza előtt kialakított 4000 m2-es, varázslatos hangulatú jégpálya, a Jégálom (Wiener Eistraum) várja a jégkorcsolya, valamint a curling sportág kedvelőit, a gyerek pedig felolvasásokon vehetnek részt, felülhetnek a körhintára, vagy megcsodálhatják a pazar fényjátékokat a parkban.

De nem csak a Bécsi városháza előtti mesevilágot érdemes felkeresni. A történelmi utcákat járva könnyedén barangolhatunk vásárról vásárra. A Művészettörténeti Múzeum és a Természettörténeti Múzeum között található a Maria-Theresien-Platz-i vásár, ahol a háttérben felzendülő gospelkórusok és zenészek muzsikájára andaloghatunk és kedvünkre válogathatunk a hetven stand kézműves termékeinek kínálatából. A Bécsi Egyetem szomszédságában fekvő Altes AKH karácsonyi faluja szintén kedvelt találkozó hely, ahol a kisvasút és a nosztalgia-körhinta elsősorban a kisgyermekes családoknak nyújt felejthetetlen élményt.

Wiener Weihnachtstraum 2A belváros is igazi karácsonyi hangulatra invitál, hiszen a Stephansdom lábánál elterülő vásárban, valamint a Hofburg-i k.u.k vásárban minőségi osztrák termékek közül válogathatunk kedvünkre. Az ínyenceknek pedig érdemes a Bécsi Opera előtti vásárhoz is ellátogatni, hiszen itt a mézeskalács, a hús- és sajttermékek kóstolásával, valamint a forralt bor és különböző puncsok élvezetével igazi kulináris élményekre tehetnek szert. De nem érdemes kihagyni a Múzeum Negyed standjait sem ? itt különleges dizájn termékeket kínálnak.

Bécs óvárosában található a Freyung téri Altwiener Christkindlmarkt, az egyik legrégebbi karácsonyi vásár, ahol 1772 óta a hagyományokhoz hűen kézműves termékeket, üvegből készült dekorációkat, tradcionális jászolt és kerámiákat vásárolhatunk. Pár lépésre innen található az Am Hof téri adventi vásár, ahol a kortárs és antik művészeti tárgyak mellett idén egy újabb gasztronómiai élménnyel, az úgynevezett pezsgőbárral bővült a standok kínálata.

Az igazi adventi hangulatra vágyóknak érdemes többek között még a Karlsplatz-i vásárt, valamint a Schönbrunni Kastély előtti vásárt felkeresni, hiszen itt a tradicionális karácsonyi ajándékok válogatásán túl kisgyermekes családoknak szóló koncertek, valamint kézműves foglalkozások is lesznek. Aki pedig igazi barokk hangulatra vágyik, mindenképpen látogasson el a Belvedere Kastély karácsonyi falucskába. További különlegességek és az adventi vásárok teljes listája idekattintva megtalálható.

Szóljon hozzá!