ZETApress

hírportál

FlixBusszal külföldre

Magyarország a FlixBus hálózatának új központja, az európai mobilitási szolgáltató regionális irodát nyit Budapesten ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztató a népligeti Volánbusz-pályaudvar 12-es kocsiállásánál Kameniczky Ákostól, a Volánbusz Zrt. forgalmi igazgatójától és Arany Lászlótól, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatójától.

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató a Kelet-Közép-Európára fókuszál: Magyarország a terület új központja. Európa legnagyobb intercity buszhálózata folyamatosan növekszik a régióban: új célállomások és buszpartnerek. Budapest stratégiai fontosságú pontja az európai hálózatnak: naponta közel negyven busz majdnem száz közvetlen célállomásra. Best of two worlds ? A FlixBus üzleti modellje a digitális fókuszt hozzáértő helyi buszpartnerek tapasztalatával kombinálja. A magyar partner a Volánbusz Zrt. A FlixBus új színvonalat teremt a régió buszos közlekedésében: jegyek okos-telefonos alkalmazásban, ingyenes WiFi a buszokon, légitársaságokéhoz hasonló dinamikus árazás ? foglalhatjuk össze a hallottakat. Fotóink Lantai József felvételei.

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató új központot alakított ki Magyarországon. Mióta a vállalat az elmúlt nyáron belépett a hazai piacra, közel száz közvetlen célállomás vált elérhetővé Budapestről és jelenleg hét további magyar város is összeköttetésben van Európa legnagyobb intercity buszhálózatával. Szeptembertől a budapesti regionális iroda koordinálja a vállalat magyar, román és bolgár piacát.

A FlixBus zöld hálózata folyamatosan növekszik Kelet-Közép-Európában. A FlixBus 2016 nyarán lépett be a magyar piacra. Azóta 13 ország közel 100 közvetlen célállomása vált elérhetővé Budapestről a cég hálózatában. A nyári hónapok alatt majdnem 40 busz indult a fővárosból naponta, míg a Magyarországról, illetve a Magyarországra utazók száma a nyári hónapokban megduplázódott az előző évhez viszonyítva. Budapest mellett jelenleg Győr, Miskolc, Szeged, Siófok, Hévíz, Keszthely és Nagykanizsa is közvetlen összeköttetésben áll európai célállomásokkal.

A növekedés Romániában is megkezdődött ezen a nyáron, a FlixBus több új stratégiai partnermegállapodást is kötött. Júliusban számos erdélyi város lett elérhető Budapestről, augusztus végén pedig 40 új román város vált az európai zöld hálózat részévé. ? A FlixBus 2013-as indulása óta közel 60 millió utas választotta szolgáltatásunkat Európa-szerte. Látva az elmúlt év jelentős növekedését Közép-Kelet-Európában úgy döntöttünk, új regionális irodát nyitunk, hogy jobb rálátásunk legyen a helyi igényekre és hatékonyabban szolgálhassuk ki azokat. Jelentős helyi buszpartnerekkel működünk együtt Magyarországon és Romániában is, de szeretnénk tovább erősíteni a jelenlétünket a régió piacán. A budapesti iroda a helyi üzletfejlesztés és marketing tevékenység révén jelentős szerepet játszik majd a teljes európai hálózat bővítésében ? mondta el Arany László regionális ügyvezető igazgató.

Technológia és startup szellemiség találkozik helyi tapasztalattal. A FlixBus nemzetközileg is egyedülálló üzleti modellje a helyi közlekedési vállalkozásokkal való együttműködésen alapul. A piacra lépése óta eltelt 4 évben a cég európai szinten 250 buszpartnerrel kötött megállapodást. A FlixBus a hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing, sales, jegyárusítás, árazás, üzletfejlesztés és technológiai fejlesztés feladatköreit látja el, míg a helyi partnerek a buszok üzemeltetéséért felelnek. Ezzel a stratégiával a FlixBus sikerrel nőtte ki magát induló startupból Európa legnagyobb buszhálózatává, a fejlődéssel párhuzamosan pedig a régiós gazdaságot is támogatja. Eddig több mint hatezer munkahelyet teremtett az iparágban, míg az okos és megfizethető utazási lehetőség a turizmusra is jótékony hatással van. Idén a FlixBus negyvenmillió utasra számít Európában.

2016 óta a FlixBus a Volánbusz Zrt-vel partnerségben üzemeltet járatokat Magyarországon. Az együttműködés jó példája a FlixBus üzleti modelljének, hiszen a legmodernebb technológia és a startup szellemiség találkozik a helyi személyszállítási iparág 90 éves tradíciójával és minőségével, ami a szolgáltatás új generációját teremti meg a mobilitási szektorban. ? Az új együttműködés igazán fontos számunkra, büszkék vagyunk rá. Együttes erővel igazán versenyképes szolgáltatást biztosítunk, amely a Volánbusz Zrt. és a FlixBus közös érdekeinek biztosítása mellett valós autóbuszos alternatívát képes nyújtani az egyéni közlekedéssel szemben. Közös célunk, hogy Utasainkat több és jobb utazási élménnyel gazdagítsuk ? mondta Kameniczky Ákos forgalmi igazgató.

Zöld és okos mobilitás: a FlixBus digitalizálja a tradicionális buszos közlekedést. A FlixBus ugyanolyan minőségű szolgáltatást biztosít flottájának minden járművén. Az ingyenes WiFi, kényelmes ülések, nagyobb lábtér, klíma, konnektor és mosdó alapfelszereltségnek számít a buszokon. A fedélzeti GPS rendszernek köszönhetően az utasok push értesítésekben és SMS-ben kapnak információkat, akár utazás közben is. Március óta a FlixBus menetrendje integrálva van a Google Maps-be is, így tömegközlekedési alternatívaként jelenik meg a térképen. A fejlesztés következő lépésének köszönhetően hamarosan valós idejű információ is elérhető lesz a FlixBus járműveinek pozíciójáról. Jegyek a weboldal magyar nyelvű FlixBus alkalmazásban és offline értékesítési pontokon érhetők el. Az átfoglalás rugalmas, a jegyek törlése az indulás előtti 15. percig lehetséges. Az utasok ingyenesen szállíthatják csomagjukat, a jegyeket pedig nem szükséges kinyomtatni, mivel a check-in okos-telefonon felmutatott QR kóddal is lehetséges.

Szóljon hozzá!