ZETApress

hírportál

Indonézia bemutatkozik

Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár. Ma és holnap 10 órától a Városligeti fasor 26. udvarába is beléphetünk. Fotóink Lantai József felvételei.

A kétnapos rendezvény ezúttal egy különleges helyszínen, az Indonéz Nagykövetségen mutatja be a Föld negyedik legnépesebb országa ? a több mint 17 ezer szigetből álló ? délkelet-ázsiai szigetország, az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját. A két napos családi programon megismerkedhetünk a távoli Indonézia kézműves- és gasztro-termékeivel, autentikus tánc- és zenei kultúrájával, egzotikus tájaival és ruhakölteményeivel, kipróbálhatják és megtanulhatják a batikolás technikáját és a szerencsésebbek értékes tombola-nyereményekkel gazdagodhatnak. További Indonéz Napok ? Kiállítás és vásárok májusban: 9-11-e kedd-csütörtök Budapest IX. Fővám téri Nagycsarnok; 19-20-a péntek-szombat Buy-Way Bevásárlópark Dunakeszi, Nádas u. 8.

Az idei jótékonysági vásár kiállítói az Indonéz Nagykövetség szabadtéri területén sátrakban mutatják be a magyar közönség számára Indonézia értékeit és jellegzetes termékeit. A vásáron számos kiállító (indonéz és magyar cég) vesz részt, akik ékszerekkel, batikolt ruhákkal, indonéz élelmiszerekkel (kókusztermékek, kávé, tea, fűszerek?) kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal készülnek. A látogatók természetesen indonéz gasztronómiai különlegességeket, nemzeti ételeket, italokat is megkóstolhatják. Mi is megtettük, ajánljuk mindenkinek! A mai és holnapi program 17 óráig tart, mindkét nap 13 és 16 órakor tombolahúzással. Az összegyűlt adományokat jótékony célra adják át vasárnap 17 órakor.

Szóljon hozzá!