ZETApress

hírportál

Géppark az Uniótól

Uniós forrásból fejleszti gépparkját Magyarország legnagyobb csővezeték-építő vállalata. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 488 millió forint támogatásban részesült a Kőolajvezetéképítő Zrt, amelynek segítségével közel egymilliárd forint értékű beruházást valósíthat meg.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a fejlesztési projekt bácsalmási nyitórendezvényén elmondta, hogy a válság enyhítése, a munkahelyek megőrzése, valamint a válság utáni időszakra történő felkészülés érdekében átcsoportosított uniós források révén a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében az eredetileg tervezettnél 111,1 milliárd forinttal több, összesen 874,5 milliárd forint jut a magyar munkahelyek 65-70 százalékát biztosító kis- és közepes vállalkozásoknak.

A Kőolajvezetéképítő Zrt, Magyarország legnagyobb csővezeték-építő vállalata. A vállalkozás 8000 km szénhidrogén vezetéket épített meg és ezer km optikai kábelt fektetett le 55 éves fennállása során. A támogatásnak köszönhetően tíz új munkahelyet teremtenek és 6 új gépet szereznek be. A géppark korszerűsítésével meg tudnak felelni a jelenkor kihívásainak és a piaci igényeknek, a versenyképességük és a szolgáltatásaik minőségi javulásával pedig kiszámíthatóbb hátteret tudnak biztosítani alkalmazottaiknak és megrendelőiknek.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatai rendkívül népszerűek, november közepéig több mint 34 ezer projekt érkezett, közel 5269 milliárd forint támogatási igénnyel, amiből 16 ezer projekt részesült támogatásban több mint 3113 milliárd forint értékben ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!