ZETApress

hírportál

Tvrtko menekülése

Menekülés a pokolbólVujity Tvrtko: Menekülés a Pokolból című lebilincselően izgalmas könyvéből megismerheti a szomáliai fiatal menekült lány, Németh Szamira torokszorítóan szép történetét.

A lányét, akinek a véres polgárháborúban megölték magyar édesapját és testvéreit; akit szülőhazájában megaláztak és meggyaláztak, lelkét megsebezték, testét késsel vagdosták; és akit végül Tvrtko családja fogadott be ? olvashatjuk a hátsó borítón.

Megtudhatja, hogyan készült Veszprém kézilabdacsapata a sorsdöntő meccsére úgy, hogy néhány nappal korábban meggyilkolták az együttes egyik legjobb játékosát. Marian Cozma halála után Tvrtko kutatni kezdte a magyar sporttragédiákat. A tények, számok, adatok döbbenetes eredményt mutatnak: az a csapat, amelyik elvesztette válogatott szintű sportolóját, mindig, minden alkalommal megnyerte következő mérkőzését, olykor teljesen esélytelenként is. Ez a gyász, a fájdalom, mindent elsöprő ereje!

A könyv lapjain keresztül beleshetnek az igazi földi pokolba: 2004. szeptember elsején csecsen terroristák túszul ejtettek egy egész iskolát Beszlánban. A több mint ezer gyereket, szülőt és tanárt bezárták, majd három napig fogva tartották az 1. Számú Általános Iskola tornatermében. Apró amatőr kamerájával Tvrtko elutazott Csecsenföldre és Beszlánba, hogy elmesélhesse minden idők legtragikusabb túszejtési akciójának megrázó történetét.

Megismerheti az asszony titkát, akit negyvenhat évig csak úgy hívtak: az ismeretlen B személy. A pompázatos Emirátusokon keresztül eljuthat Afganisztánba, majd ellátogathat egy lakatlan szigetre is. Kalandozzon Tvrtkóval a föld körül, Fekete-Afrikától az Angyalok Városáig, Veszprémtől Csecsenföldig! A legizgalmasabb, leghumorosabb, legtanulságosabb történetek most önre várnak! Az Alexandra Kiadó legújabb regénye sokkal több, mint egy könyv!

Szóljon hozzá!